Siófok  12.2  •  6.1 kn       

Keszthely  7.9  •  8 kn       

Balatonfüred  11.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  9.1 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  10  •  7.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

Dick a célban, Sansót kimentették

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Vendeé Globe-on az elmúlt napokban több izgalmas esemény is történt, de szerencsére mindkét érintett hajós túl van a nehezén.

Dick a célban, Sansót kimentették

Előbb pénteken számolhattunk be róla, hogy a negyedik helyen, kiel nélkül haladó Jean-Pierre Dick-nek nem tervezett pihenőt kellett tartania, miután sérült hajójával kockázatos lett volna az erősődő szélben folytatnia a versenyt. Vasárnapig élvezte egy spanyol kikötő vendégszeretetét, mielőtt újra a cél felé vette az irányt. A kényszerű szünet (és a közben beindított motor) nem vont maga után büntetést, így a francia ma negyedik hajóként ért célba a versenyen. 

A 2011-ben a legjobb francia vitorlázónak megválasztott Dick-nek harmadik próbálkozásra sikerült ezt a remek eredményt elérni, miután a 2004-2005-ös kiírásban a hatodik helyen végzett, négy évvel később pedig fel kellett adnia a küzdelmeket. 

Vasárnap Javier Sansó okozott némi izgalmat, miután felborult hajójával több száz mérföldre a szárazföldtől. A megmentésére küldött helikopter végül sikerrel járt, és partra szállította a hajótörött spanyolt, aki a balesetben szerencsére nem sérült meg. Hogy Sansó-val pontosan mi történt, arra ő sem tudott magyarázatot adni. Mint mondta, éppen a napi riportját küldte el a versenyigazgatóságnak, amikor a hajója hirtelen rázkódni kezdett és átfordult, ő pedig a vízbe esett. Csapata jelenleg a hajó kimentésén dolgozik, ezt követően talán bővebb információkat is megtudhatunk, hogy mi okozta a borulást.


 

Dick beérkezésével és Sansó kiesésével még heten maradtak versenyben a Vendeé Globe-on. Az ötödik helyen jelenleg Mike Golding halad, mintegy 640 tengeri mérföldre a céltól. Helyezése azonban még veszélyben forog, alig 8 mérfölddel mögötte ugyanis Jean Le Cam igyekszik a befutó felé. Így itt még biztosan számíthatunk izgalmakra.

Javier Sansó hajója felborult a Vendée Globe-on Előző

Javier Sansó hajója felborult a Vendée Globe-on

Golding szerdán rekorder lehet Következő

Golding szerdán rekorder lehet