Siófok  15.5  •  8.3 kn       

Keszthely  17.7  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.3  •  7.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  19.3  •  7.7 kn       

Tiszafüred  16.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  17.2  •  6.5 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Atomtengeralattjáróval ütközött egy halászbárka

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Összeütközött egy kishajó, feltehetően egy halászbárka egy amerikai atomtengeralattjáróval a Hormuzi-szorosban.

Atomtengeralattjáróval ütközött egy halászbárka

A tengeralattjáró egyik periszkópja bánta az ütközést.

Az amerikai haditengerészet egyik atommeghajtású tengeralattjárója egy hajóval, feltehetően halászbárkával ütközött össze a Hormuzi-szorosnál csütörtökön; senkinek nem esett baja, de megsérült a tengeralattjáró egyik periszkópja - közölte a Bahreinben állomásozó amerikai flotta.

A Los Angeles-osztályba tartozó, Jacksonville nevű atom-tengeralattjáró más kárt nem szenvedett, ép maradt a reaktora és a hajtóműve is.

Az amerikai flotta szerint az atom-tengeralattjáró gyaníthatóan egy halászbárkával ütközött össze, amely azonban ezt valószínűleg nem is érzékelte, legalábbis nem adta ennek jelét, és folytatta útját ugyanolyan sebességgel.

A baleset után egy amerikai felderítő repülőgép átfésülte a környéket, de nem talált a tengerben hajómaradványokat vagy bajba került hajót.

A Jacksonville-t 1981-ben állították hadrendben. A tengeralattjáró 1996-ban már összeütközött egy szaúdi konténerhajóval a virginiai partoknál. A fedélzetén 2004-ben kisebb tűz ütött ki egy Maine állambeli dokkban.

Az Egyesült Államok a Hormuzi-öbölbeli térség biztonsága érdekében állomásoztatja hadihajóit a térségben, és a felfokozott feszültség miatt az ilyen apró tengeri balesetek könnyen válsággá dagadhatnak. Irán többször fenyegetőzött a Hormuzi-szoros lezárásával, válaszul az ellene foganatosított szankciókra, és ha tovább fokozódna az atomprogramja miatt vita közte és a Washington között.

Rendkívüli izgalmak a végére Előző

Rendkívüli izgalmak a végére

Egy évvel ezelőtt futott zátonyra a Costa Concordia Következő

Egy évvel ezelőtt futott zátonyra a Costa Concordia