Siófok  31.1  •  6.6 kn       

Keszthely  29.9  •  7 kn       

Balatonfüred  30.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  31.1  •  6.2 kn       

Orfű  34  •  2 kn       

Velencei-tó  35.7  •  10.3 kn       

Tiszafüred  36.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  32.9  •  1.4 kn       

2024. július 14., vasárnap

A EUROBOND a Biztosítási és Bankár Kupa győztese

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén zajlott Balatonkenesén a pénzügyi szféra hajós találkozója a GENERALI-FUNDAMENTA-LAKÁSKASSZA Biztosítási és Bankár Kupa.

A EUROBOND a Biztosítási és Bankár Kupa győztese

Az első napon a biztosítási szakma képviselői hajóztak izgalmas körülmények között, itt a győzelmet az Oxigénen vitorlázó MARS csapat nyerte. Az összetett győzelmet 48 induló egység között az EUROBOND egyes csapata szerezte meg, a GENERALI Fekete Gyöngy és a Volvo hajója előtt. A legeredményesebb bankár pedig az OTP Bank Shadowfax nevű hajóját kormányzó Bencsik László lett.

Az előrejelzésnek megfelelően igen változatos időjárás volt a hétvégén. Kenesén szerencsére volt egy óra amikor egy komoly, de lassan mozgó zivatar felhőszele egy irányból, keletről fújt. Ki lehetett jelölni a menetirányt és négy osztály szépen együtt vitorlázva teljesítette a megegyezett feladatot.

A legnépesebb mezőny a Nautic 330-as osztályban gyűlt össze és így ők küzdöttek a Biztosítási Kupáért, nyolc ötvenes, öt-öt Nau370-es és túra hajók pedig érmekért vitorláztak. A kupát a Nautic 330-as győztese Király László kormányzásával az Oxigén nyerte el, a MARS csapatával a fedélzeten.

Másnap június 5-én a Bankárok is csatlakoztak a mezőnyhöz. Szép időben kellemes széllel indult a nap. Fekete felhők lassan gyülekeztek a tó körül, villámlás és dörgés kíséretében. A futam elindult, de a rendező jelezte, hogy egy körös pálya lesz bizonytalan idő miatt. Balatonaligát szép időben kerülték, visszafelé meg is jött, de egyben az eső is, izgalmas de biztonságos körülmények között szépen megérkezett minden hajó a célba vagy a kikötőbe.

Az összetett győzelmet 48 induló hajó között az EUROBOND egyes csapata szerezte meg, a GENERALI Fekete Gyöngy csapata és a Volvo hajója előtt.

A 20. Bankár Kupa végeredménye

A 16. Biztosítási Kupa végeredménye

 
Kiderült melyik település melyik vitorlással indul jövő héten a Nemzeti Regattán Előző

Kiderült melyik település melyik vitorlással indul jövő héten a Nemzeti Regattán

Hétvégén Tramontana-Sennebogen Kupa Következő

Hétvégén Tramontana-Sennebogen Kupa