Siófok  0.5  •  6.3 kn       

Keszthely  1.9  •  3 kn       

Balatonfüred  0.2  •  4.4 kn       

Balatonboglár  0.5  •  7.3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  3.8  •  4 kn       

Tiszafüred  1.7  •  2.5 kn       

Mályi-tó  1.1  •  3.5 kn       

2023. február 09., csütörtök

Véget ért a 2015. évi Optimist Magyar Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Változatos körülmények között összesen nyolc sikeres futamot teljesítettek a versenyzők az idei Optimist Magyar Bajnokságon.

Véget ért a 2015. évi Optimist Magyar Bajnokság

A mai napon szép napsütésben, kicsit hideg, 280-310 fokról fújó 10-15 csomós erősségű, szokásos északi pörgölődős szélben zajlottak a futamok. Komoly csaták folytak mind a közel 100 versenyző között a jobb helyekért, még a mezőny második felében is.

A Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői, De Jonghe Arthur, Jeney Máté, Lászlófy Ábel, Bányai Attila, Lászlófy Levente taroltak ezen a bajnokságon, mivel az első 5 helyet ők szerezték meg. A hatodik helyen Tóth Soma végzett, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője.

A bajnokságon 12 egyesület 98 versenyzője indult, ami már magában is kiváló eredmény. Öröm volt látni, hogy a legfiatalabbak utánpótlás mezőnye az elmúlt években, milyen szépen gyarapodott, fejlődött és nemzetközi mércével mérve is erősödött.

Az előzetesen már felkészült rendezőket és bírókat kiválóan irányította Fluck Benedek felelős versenyvezető, és Böröcz Bence a versenybíróság elnöke.

Nagy sikernek számított a GPS nyomkövető rendszer bevezetése, amit minden versenyzőnek kötelező volt elhelyezni a hajójában és az online közvetítést több mint 700 felhasználó követte.

Letöltés:
op ob vegeredmeny 8 futam ut.pdf

Orfű a modellvitorlázás hazai fellegvára Előző

Orfű a modellvitorlázás hazai fellegvára

Elkezdődött a Tengeri Bajnokság Következő

Elkezdődött a Tengeri Bajnokság