Siófok  5.5  •  28.1 kn       

Keszthely  7.9  •  33 kn       

Balatonfüred  5.2  •  20 kn       

Balatonboglár  5.5  •  27.4 kn       

Orfű  •  32 kn       

Velencei-tó  •  28.7 kn       

Tiszafüred  6.1  •  21.1 kn       

Mályi-tó  6.1  •  21.8 kn       

2023. március 27., hétfő

Balatoni évadzáró és Laser Radial felnőtt féri OB

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Október 1-4. között Balatonfüreden rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 2015.évi kishajós Balatoni Évadzáró versenyt, amely egyben a Laser Radial felnőtt férfi országos bajnokság is volt.

Balatoni évadzáró és Laser Radial felnőtt féri OB
A katamarán osztályoknak és a 420-asnak az esemény ranglista versenye is volt. 
 
A versenyen hat hajóosztályban – 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet, valamint F18 és M3 katamaránban – 4  nemzet 130 versenyzője, összesen 83 hajó vett részt.
 
Az első versenynap futam nélkül zárult. Szombaton egyetlen egyet sikerült megrendezbni, de vasárnap napsütésben és 12-22 csomós délnyugati szélben nagyszerűen pörögtek a futamok. Így a cadetosoknak 4, a többi osztálynak 5 futammal zárult a verseny.
 
A Laser Radiálosok (20 hajó) a férfi felnőtt bajnoki címért küzdöttek, és stílusosan természetesen lány győzelem született Érdi Mári révén. Hat futamből ötöt megnyert.
 
A legnagyobb mezőny Cadetban volt, ahol az 5 magyar egységhez 18 külföldi, cseh és lengyel páros csatlakozott, tekintve, hogy a verseny a CECC, a Közép-Európai Cadet Kupa versenysorozatba  tartozik. Kevés magyar egység indult, de a győzelmet Mohácsi Marcell és Juhász Erik a Tihanyi Hajós Egylet versenyzői szerezték meg.
 
Képek: Brencsán Ábel
 
Letöltés:
BMW-Schneider Bavaria 32 OB beszámoló Előző

BMW-Schneider Bavaria 32 OB beszámoló

Balatonba borult egy vitorlás Fenyvesnél Következő

Balatonba borult egy vitorlás Fenyvesnél