Siófok  11.6  •  2.6 kn       

Keszthely  9.9  •  5 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.1 kn       

Balatonboglár  11.4  •  1.9 kn       

Orfű  11  •  5 kn       

Velencei-tó  12.4  •  3.2 kn       

Tiszafüred  12.8  •  4.1 kn       

Mályi-tó  10.7  •  4.6 kn       

2024. április 25., csütörtök

Tramontana Sennebogen Kupa beszámoló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A múlt pénteki nevezéssel kezdődött a 2015 évi Tramontana-Sennebogen kupa. Folytatva a tavaly elkezdett sorozatot, idén is zászlójelzések kerültek a versenypólók hátára –az előkészítő jelzések egy csokorban.

Tramontana Sennebogen Kupa beszámoló

A nevezés mellé a megszokott módon hideg falatok és a csopaki Szent Donát Pince borai várták a résztvevőket. 

Szombaton 10 órakor erős szélben rajtolt el a 2015 évi Tramontana-Sennebogen kupa rekordszámú, hajója. Idén Reginákkal kiegészülve 70 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a jó szélnek egy izgalmas gyors versenyt vívhattak a résztvevők. Igali Csilla vezette rendezőgárdának ezúttal könnyű dolga volt. Három perccel a rajt után felkerültek a spinnakkerek, így a mezőny eleje hamar elérte az alsóörsi bóját, melyet elsőként a GRANINI nevű Code 8 vett. Őt követte a Sirocco majd a Lillafüred. Innen egy éles menet következett Siófok felé. A célvonalat elsőként a Sirocco szelte át Cittel Lajossal a kormánynál. Utolsóként 3 óra 42 perc vitorlázást követően a YS I osztályban indult Rozsdás Bökő futott be. 

A versenyt követően a rendezők bográcsgulyással és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is. 

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának második futama is volt.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana vitorlás egyesülettel és alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont, mely a tavalyi évtől tagja balatoni kikötőláncnak.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Márga Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is. 

Köszönjük továbbá a verseny rendezéséhez nyújtott segítséget a veszprémi Grand Canyon sörözőnek.

Wonke Péter

Abszolút befutó
Osztályonkénti végeredmény

Soltész-Paks Kupa 2015 Előző

Soltész-Paks Kupa 2015

Go Boating! - Elsöprő siker Következő

Go Boating! - Elsöprő siker