Siófok  14.4  •  21.7 kn       

Keszthely  14.9  •  17 kn       

Balatonfüred  14  •  20.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  21.6 kn       

Orfű  14  •  17 kn       

Velencei-tó  15.2  •  20 kn       

Tiszafüred  12.9  •  16 kn       

Mályi-tó  14.7  •  13.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Go Boating! - Elsöprő siker

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

1128 gyerek jött el a különböző helyszínekre megismerkedni a vitorlázással!

Go Boating! - Elsöprő siker

„Azt gondoltuk, hogy szüksége van a magyar vitorlássportnak egy nyílt napra, a szövetség ezért írta ki a GO BOATING napot. Ha a számokat nézzük, akkor 5 tó mellett, 16 helyszínen, körülbelül 40 általános iskola vett részt GO BOATING programon, több, mint 1000 gyerek próbálta ki a vitorlázást” – összegzett Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Annak ellenére, hogy a Tisza-tavon és a Pomucz Vitorlásiskolánál Siófokon az eső elmosta a rendezvényt (szeptemberben ők megismétlik) a Balatonon, a Velencei-tavon, a Fertő tavon, az Orfűi-.tavon és Budapesten a Kopaszi-gátnál (az időjárás miatt elmaradtakat levonva) összesen 12 helyszínre 1128 gyerek jött el megismerkednia vitorlás sporttal a Magyar Olimpiai Bizottság által is támogatott rendezvényre. .

Berecz Zsombor, aki a harmadik olimpiájára készül, illetve a sokszoros korosztályos világbajnok  Vadnai testvérek - Benjamin és Jonatán - is eljöttek, és lelkesen vitorláztatták a gyerekeket. Székely Antal, 1988-as oliompikon, sokazoros magyar bajnok szűkebb hazájában, Orfűn vitorláztatta a gyerekeket.

Külön öröm, hogy milyen nagy érdeklődést váltott ki a kezdeményezés Orfűn, a Fertő tavon, Budapesten vagy éppen Gyenesdiáson. Jó példa erre a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület esete Budapesten, a Kopaszi-gáton.

„A GO BOATING rendezvényt mi két nap alatt bonyolítottuk le, ugyanis 4 iskola is bejelentkezett, így a nagy érdeklődésre való tekintettel egy plusz napot be kellett iktatnunk. Nagy segítség volt a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása a projektben, az iskolák így sokkal nyitottabbak voltak” – mondta Náray Richárd, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke.

A Go Boating nap is jól példázza, hogy új utakon jár a magyar vitorlássport. Miközben számos területen alapvető változások mennek végbe, egyre fontosabb szerepet kap az amatőr sport és az utánpótlás szervezése. Az élsportolók támogatása, az egyre szebben gyülekező eredmények felhívják a figyelmet a vitorlázásra, az edzőképzés fejlesztése minden szinten emeli az oktatások szakmai színvonalát, miközben az amatőr versenyek támogatása, a vitorlázók kiszolgálását szolgáló szervezeti és technikai fejlesztések, az akkreditált vitorlás sulik rendszerének kiépítése, majd a Go Boatinggal látványosabbá váló, az iskolai rendszerhez kapcsolódásra irányuló törekvések mind világosabban megmutatják, hogy a vitorlázás nem úri huncutság, hanem tömegek számára is elérhető kitűnő, egészséges, könnyen életformává és boldogságforrássá váló tevékenység. E hosszúra eresztett mondat lényege: vitorlázni jó, és ha egyre többen csatlakoznak, az még jobb!

A Go Boating nap az összefogás erejét is mutatja, hiszen az ország legkülönfélébb pontjain működő vitorlás egyesületek, oktató- nevelő bázisok léptek egyszerre jó irányba.

A vitorlás kedvcsináló nap az első ilyen volt, de hagyományteremtő szándék szervezte. A nagy sikernek köszönhetően biztosan folytatása lesz a jövőben is. Addig is most a nyári vitorlás táborok nyitják a kapuikat, ahol várhatóan több, mint 2000 gyerek fordul majd meg a nyáron. 

Tramontana Sennebogen Kupa beszámoló Előző

Tramontana Sennebogen Kupa beszámoló

Kékszalag után itt a Kékharisnya Következő

Kékszalag után itt a Kékharisnya