Siófok  12.8  •  7.5 kn       

Keszthely  13.9  •  10 kn       

Balatonfüred  12.4  •  6.6 kn       

Balatonboglár  14.1  •  6.8 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  15.5  •  6.9 kn       

Tiszafüred  15.1  •  14.3 kn       

Mályi-tó  14.9  •  11.3 kn       

2023. szeptember 25., hétfő

Balszerencsés kezdet

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Litkey Farkas újabb Kékszalag-győzelemre is esélyes új hajójának árboca hazaszállításkor a vámterületen eltört.

Balszerencsés kezdet

A tizenegyszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas és csapata új hajóval, a Balatonon még soha nem látott típussal próbálja megszerezni tizenkettedik Kékszalag győzelmét. Támogatói segítségével sikerült megvásárolniuk az Artemis nevű Decision 35-ös katamaránt a Genfi-tóról.

A Decision 35 a Genfi-tavi tókerülő a Bol d'Or Mirabaud sikertípusa. Rendre ilyen high-tech katamarán nyeri versenyt, csak olykor-olykor tudja megszakítani más típus a sorozatukat.

Az Artemis 2009-ben épült, a legfiatalabb D35-ös. Mindig nagy nevek kormányozták. Vízre szállása után Banque Populaire néven versenyzett és Pascal Bidégorry kormányozta. Később az Artemis Team vásárolta meg, így 2010-től Paul Cayard vezette sikerekre. A hajó most átköltözik a Balatonra.

Azonban a hazaúton, mikor a szerelvény a vámparkolóban állt, egy lengyel kamion figyelmetlenül nekiment az előrenyúló árbocvégnek, így a hatalmas karbonprofil kb. két méternyire a csúcsától kettétört. 

Az árboc már Kápolnásnyéken van a Pauger Carbon műhelyben, ahol azonnal nekiláttak a javításának. A karbonárboc nagy előnye rengeteg más mellett az aluminiumból készültekkel szemben, hogy jól javítható. És mivel a legjobb kezekben van, remélhetőleg a hajó versenyképes marad, és továbbra is az esélyesek közé számítandó.

Az igazán fájdalmas veszteség az időkiesés a Litkey-csapat számára, hiszen normális esetben már ezen a héten megkezdhették volna az edzéseket, a hajó megismerését. Egy hetet biztosan csúszik a programjuk, márpedig ez nagy kiesés a számukra a közeli, a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj július 2-i rajtjáig.

Hatszáz résztvevőt várnak a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjra Előző

Hatszáz résztvevőt várnak a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjra

Tömeges szabálysértés várható! - Nyílt levél Következő

Tömeges szabálysértés várható! - Nyílt levél