Siófok  33.5  •  4.2 kn       

Keszthely  29.9  •  5 kn       

Balatonfüred  33  •  2.5 kn       

Balatonboglár  30.1  •  5.8 kn       

Orfű  32  •  7 kn       

Velencei-tó  34  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32  •  10.5 kn       

Mályi-tó  29.6  •  10.2 kn       

2024. július 19., péntek

Balatonfüreden kezdődik a Dragonok országos bajnoksága

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtökön kezdődik a Dragon osztáy országos bajnoksága, amelyet ebben az évben is az Erste Private Banking támogat.

Balatonfüreden kezdődik a Dragonok országos bajnoksága

A versenyre, amelyen a bajnoki cím illetve a legjobb nemzetközi csapatnak járó Sonnenschein Kupa sorsa a Balatonfüred előtti vizeken dől el, az MVM SE rendezésében kerül sor. Az elegáns, három személyes hajók versenyén négy nap alatt kilenc futamot terveznek, s a magyar egységek között egy svájci hajó is rajthoz áll majd.

A bajnoki címért idén is várhatóan két hajó vív majd nagy küzdelmet. A tavalyi bajnok Gömbös Lóránd és csapata idén egy új, alig egy éves hajóval áll majd rajthoz. Legnagyobb ellenfelük a nemzetközi versenyeken rendre az élbolyban végző, Kis-Szölgyémi Ferenc vezette trió lehet. Külön érdekesség, hogy Kis-Szölgyémiék egysége az első nap még nélkülözni kénytelen a csapat egyik oszlopos tagját, Vezér Károlyt, aki jelenleg még az olaszországi Soling világbajnokságon vitorlázik, és áll versenyben a világbajnoki címért Litkey Farkas hajójában. A tervek szerint „Füli” péntektől azonban már a Dragon-bajnokságon ül majd hajóba.

A Dragon-osztályban azonban nemcsak az élen, hanem a középmezőnyben is komoly küzdelmekre lehet számítani, hiszen az egységes tervezésű vitorlások között nincsenek komoly sebességkülönbségek. A mezőnyben egy-egy futamban rendre elöl végeznek a hetvenes évek elején épített fából készült hajók is. Az ő számukra egyébként „klasszikus” kategóriában külön díjat is osztanak, amelyért általában a Yorikke és a Nemecsek csapatai versengenek.

A Dragon-versenyeken hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a parti eseményekre is. Ebben az osztály komoly támogatást kapott a rendező MVM SE és az Atomerőmű kikötőtől. Csütörtökön egy magyaros est – kolbász, sonka Dobos Attila és az Öregtanya illetve kiváló balatoni borok a Bujdosó jóvoltából – várja a résztvevőket. Pénteken sör-pogácsa party, szombaton pedig a támogató Erste Private Banking vendégeivel közös vacsora színesíti a programot. A banki ügyfelek ezen a napon ismerkednek a vitorlázással, megtekintik a futamokat, sőt a bátrabbak egy VIP-futam erejéig ízelítőt kapnak a versenyzésből is.

 
Vezérváltás a Bahartnál: a DRV-től jön az új balatoni hajósvezér Előző

Vezérváltás a Bahartnál: a DRV-től jön az új balatoni hajósvezér

Homokpadra futott egy vitorlás Szántódnál Következő

Homokpadra futott egy vitorlás Szántódnál