Siófok  10.5  •  5.8 kn       

Keszthely  10.9  •  2 kn       

Balatonfüred  10.2  •  4.4 kn       

Balatonboglár  9.9  •  5.5 kn       

Orfű  12  •  3 kn       

Velencei-tó  12.7  •  4.5 kn       

Tiszafüred  12.4  •  2.9 kn       

Mályi-tó  13.4  •  2.5 kn       

2024. április 26., péntek

A Helly Hansen a Pünkösdi Regatta hivatalos névadó szponzora

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Túravitorlás Sportklub idén 34. alkalommal rendezi meg a Pünkösdi Regattát, az egyik legnépszerűbb balatoni vitorlás eseményt.

A Helly Hansen a Pünkösdi Regatta hivatalos névadó szponzora

Az idén a Helly Hansen névadó támogatásával mérkőzik meg egymással a vitorlás sport több mint 1100 szerelmese május 23-25. között.

A háromnapos verseny sokak kedvence, hiszen a vitorlázók itt rögtön a szezon elején, családias légkörben tölthetnek együtt egy hosszú hétvégét Keszthelyen. A rendezvény népszerűségét igazolja, hogy tavaly 270 hajó indult a versenyen. A norvég technikai márka, a Helly Hansen már évek óta támogatja a háromnapos versenyt, és idén névadó szponzora a megmérettetésnek.

Idén május 23. és 25. között mérkőznek meg egymással a vitorlássport legelszántabbjai Balatonföldvár, Keszthely és Ábrahámhegy között, majd az első nap távolsági futamának abszolút győztese átveheti a Helly Hansen Nagydíjat, a Helly Hansen Kupával pedig a 2. és a 3. helyezetett valamint az első három leggyorsabb egytestű hajókat tüntetik ki május 24-én.

A Regatta május 23-án, szombaton reggel tízkor indul a Balatonföldvár és Keszthely közötti szakaszon. A második napon, május 24-én szintén Keszthelyről indulnak a versenyzők, azonban Szigliget és a Zala-torkolat körbejárásával érnek vissza Keszthelyre. Az utolsó – pünkösdi – napon már reggel kilenckor elindulnak a vitorlázók, és előbb Fonyódot, majd Ábrahámhegyet érik el.

A Helly Hansen idén sem csak a díjátadókon lesz jelen, hanem a tavalyi évhez hasonlóan ideiglenes pop-up üzletet nyit a kikötőben, ahol elérhetőek lesznek a legújabb vitorlás ruházatok és kiegészítők is, ezen kívül idén egy technikai pólóval is gazdagodnak a részvevők a Helly Hansen jóvoltából.

„Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a Helly Hansen Pünkösdi Regattának” – mondta Rajna Gabriella, a márka közép-kelet-európai értékesítési igazgatója. „2011 óta támogatjuk a rendezvényt, és minden alkalommal felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. A Helly Hansen 130 éve támogatja a vitorlázókat ­­­­– génjeinkben van a vitorlázás és a jövőben is a sportág népszerűsítésére törekszünk.”

Néhány szó a Helly Hansenről:
A Helly Hansent 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor szembeszállnak a természet legzordabb elemeivel munkájuk során. A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, több mint 130 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget, és az 1970-es években a LIFA® aláöltözetet. Így a Helly Hansen termékei jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatóak. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

Siófok után Badacsony! Előző

Siófok után Badacsony!

Holland siker Balatonfüreden Következő

Holland siker Balatonfüreden