Siófok  1.6  •  10.8 kn       

Keszthely   •  4 kn       

Balatonfüred  1.2  •  13 kn       

Balatonboglár  1.5  •  9.2 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  -0.5  •  9.5 kn       

Tiszafüred  2.1  •  14.3 kn       

Mályi-tó  0.5  •  10.6 kn       

2021. december 07., kedd

ORC Sportboat EB Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Két napon át tartó regisztráció és felmérés után ma kezdetét veszi az ORC Sportboat Európa-bajnokság Balatonfüreden. A verseny házigazdája és rendezője a Balatonfüredi Yacht Club.

ORC Sportboat EB Balatonfüreden

Két napon át tartó regisztráció és felmérés után ma kezdetét veszi az ORC Sportboat Európa-bajnokság Balatonfüreden. A versny házigazdája és rendezője a Balatonfüredi Yacht Club. 

27 csapat érkezett a Balatonra. A holland, orosz, brit, svéd, svájci, lengyel, török és persze magyar zászló alatt hajózó egységeken összesen 13 nemzet vitorlázói vetélkednek.

A verseny főrendezője jól ismert a magyar versenyzők számára: az egykori 470-es versenyző spliti Denis Marinov több alkalommal volt már zsűritag vagy a versenyrendezőség tagja a Magyar Tengeri Nagyhajós Magyar Bajnokságokon. Legutóbb 2013-ban, de jó eséllyel ismét ő képviseli majd a Horvát Vitorlás Szövetséget az októberi, Primostenből induló bajnokságon. 

Az első napon az éjszakai viharokat követően várhatóan friss szélben kezd a mezőny. 

Vasárnapig az Európa-bajnokság érvényességéhez legalább három pálya-. és egy távolsági futamot kell teljesítenie a mezőnynek.

Az ORC előnyszámítás révén összehasonlított hajók a Sportboat kategóriában 6-9 méterese, könnyebbek 2 tonnánál, és a súly / hosszúság arányuk kevesebb, mint 4,5. A legénység legalább felének amatőrnek kell lennie (ISAF Group 1 Corinthian sailors)

A verseny honlapja:  
http://orcsportboateuropeans2015.byc.hu.

Az ORC weboldal:  
www.orc.org

Régebbi ismertető cikkünk az EB-ről:
http://www.hunsail.hu/hu/hirek/esemeny/orc-europa-bajnoksag:-erkeznek-a-nevezesek

Botrányba fulladt a közgyűlés Előző

Botrányba fulladt a közgyűlés

Siófok után Badacsony! Következő

Siófok után Badacsony!