Siófok  21.1  •  3.2 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.1 kn       

Orfű  20  •  5 kn       

Velencei-tó  21.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.7  •  2 kn       

Mályi-tó  24  •  2.7 kn       

2024. július 21., vasárnap

55 hajó vágott neki a 2014. évi Tramontana-Sennebogen Kupának

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A múlt pénteki nevezéssel kezdődött a 2014 évi Tramontana-Sennebogen kupa.

55 hajó vágott neki a 2014. évi Tramontana-Sennebogen Kupának

A résztvevők között nagy sikert aratott mind a praktikus vitorla anyagból készült irattartó mind az idei évre tervezett versenypóló, melynek hátán messziről jól látható kódlobogóból kirakva melyik évben járunk.
A nevezés mellé felszolgált bor és falatok már csak hab volt a tortán.

Szombaton 10 órakor remek szélben rajtolt el a 2014 évi Tramontana-Sennebogen kupa népes mezőnye. Idén Reginákkal kiegészülve 55 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. Köszönhetően a jó szélnek egy izgalmas gyors versenyt vívhattak a résztvevők. Igali Csilla vezette rendezőgárdának ezúttal könnyű dolga volt. Az egy héttel korábbi szélcsendes hétvégével szemben szombaton kellemes észak-északkeleti szélben vághatott neki a mezőny a Füred – Alsóörs szakasznak. Az alsóörsi bója után felkerültek a spinnakerek, bliszterek és gyors menetben a mezőny hamar Siófokra ért. Innen kellemes szélben kreuzoltak a hajók a füredi befutó felé. A célvonalat elsőként a Black-Jack katamarán szelte át Nagy R Attilával a kormánynál.

Őt követte a három 75-ös cirkáló Sirocco, Lillafüred, Nemere II sorrendben. Utolsóként 3 óra 45 perc vitorlázást követően a YS III osztályban indult Anni futott be.

A versenyt követően a rendezők bográcsgulyással és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is.

Külön rangot adott az eseménynek, hogy a Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának egyik futama volt.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana vitorlás egyesülettel és alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és további fejlesztések előtt álló Hajógyári Kikötő adott otthont, mely idei évtől tagja balatoni kikötőláncnak.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát pince és étterem, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a saját készítésű szörpökön és lekvárokon kívül a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

Köszönjük továbbá a verseny rendezéséhez nyújtott segítséget a Quantum Sailsnek és a veszprémi Grand Canyon sörözőnek.

Abszolút végeredmény
Osztálykonti végeredmény


Wonke Péter

Homokpadon akadt fenn egy hajó Balatonlelle előtt Előző

Homokpadon akadt fenn egy hajó Balatonlelle előtt

Két kiváló futam az első versenynapon Következő

Két kiváló futam az első versenynapon