Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

Két kiváló futam az első versenynapon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVM Sportegyesület rendezésében megvalósuló MVM Laser Flottabajnokság első versenynapja szomorú felhős esős reggellel indult, és sajnos a délelőtt és koradélután sem kecsegtetett semmi jóval - szélcsend, felhős ég, parti halasztás.

Két kiváló futam az első versenynapon

Délután három körül azonban a Versenyrendezőség reménykeltő 5 csomós átlagos szélerősséget mért, így Fluck Benedek versenyvezető úgy döntött, hogy kiviszi a mezőnyt és megpróbálkozik legalább egy futammal.

Ahogy a mezőny kiért sajnos ismét gyengült a szélerő, de a Versenyrendezőség, és velük a 65 fős mezőny is türelmesen várakozott. A várakozás nem volt hiábavaló, hiszen fél öt körül délről megérkezett a várva várt szél, nem is kis erővel - ennek köszönhetően stabil irányú, 11-12 csomós átlagos erejű szélviszonyok mellett két gyönyörű futammal sikerült megkoronázni az első versenynapot.

A Laser Standard hat fős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE sportolója, EB 14. helyezett, magabiztosan vitorlázva nyerte meg mindkét futamot.

A Laser Radial mezőny a Standardhoz hasonlóan mindkét futamban első próbálkozásra tisztán elrajtolt, az összetett első három hely Vadnai Jonatán, Érdi Mári és a szlovén Marko Radman között került leosztásra, amely küzdelemből a 2 futam összetett eredményei alapján Vadnai Jonatán került ki győztesen, második helyen jelenleg Marko Radman áll, abszolut harmadik és egyben a női kategória legjobbja a hazai vitorlássport egyik nagy reménysége, Érdi Mári.

A Laser 4.7. első futama elsőre elrajtolt, az első futamot Hirschler Rebeka, a SÉP U18-as versenyzője nyerte meg. A legkisebb rig képviselőinek küzdelme a 2. futamban már eseménydúsabban indult, harmadik próbálkozásra sikerült rendben elrajtolniuk. Egy közeledő vihar miatt a Versenyrendezőség felelősen úgy döntött, hogy a 4.7-es mezőnyt a felső bójánál befuttatja, ami egy kiváló döntésnek bizonyult, hiszen a vihar ugyan elkerülte a versenypálya területét, a szél azonban a hajók befutását követően nem sokkal leállt. A második futamban az SVE versenyzője, Tenke Áron U16-os versenyző szelte át elsőként a rajtvonalat és ezzel az abszolut első helyet is megszerezte a két futam utáni összetett eredménylistán U18-as sporttársai Asperján Mihály és Galgóczy Tamás előtt. Az MVM SE versenyzői is szépen vitorláztak, Újvári Dénes az U16-os fiúk között 2 futam után a 3. helyen, Veisse Zoltán pedig az ötödik helyen áll.

Két futam után a legjobb 4.7-es lányként az U18-as kategóriában versenyző Csányi Boglárka, a VVSI versenyzője végzett az első versenynapon.

A megfáradt versenyzőket és edzőket a parton az MVM Sportegyesület közös és kiadós vacsorával várta a Koloska Kikötőben.

A második versenynapon a rendezőség 9 órai rajtot tervez, bízzunk benne, hogy az időjárás a ma délutánihoz hasonló kegyben részesíti a regatta résztvevőit.

Eredmények

55 hajó vágott neki a 2014. évi Tramontana-Sennebogen Kupának Előző

55 hajó vágott neki a 2014. évi Tramontana-Sennebogen Kupának

III. Eurakvilo Jótékonysági Regatta - idén is Bogláron Következő

III. Eurakvilo Jótékonysági Regatta - idén is Bogláron