Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

Június 21., a Fritz Segel nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hazai piacon is jelenlévő nemzetközi vitorlagyártóként a Fritz Segel volt az első, amely úgy döntött, hogy termékei, szolgáltatásai népszerűsítésére saját versenyt alapít a Balatonon, persze nem csak a német gyártó vitorlájával felszerelt hajók számára.

Június 21., a Fritz Segel nap

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a yardstick rendszerben értékelt nyílt túraverseny, ezúttal Balatonlellén, a BL Bavaria Yachtclubban, június 21-én.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Fritz Segel Tour egy igazi road show, hiszen a korábbi években már Kenesén, Siófokon és Badacsonyban is bemutatkozott a Chiemsee parti gyártó.

„A Fritz Segel hazai jelenlétének és üzleti stratégiájának egyik markáns eleme, hogy saját versenyt rendez a Balatonon. A vitorlagyártó számára kiemelt fontosságú a magyar piac és ezt a cég rugalmassága, precizitása és gyorsasága is közvetíti. A Fritznél léteznek kifejezetten magyar projektek, ilyen a Nautic, a J24 vagy a jolle vitorlafejlesztés, amelyek közül a J24 már a nemzetközi palettán is megjelent. Németországban alapvetően az OD osztályok piacvezető márkája a Fritz Segel, itthon viszont szélesebb körben kedvelt vitorla, elsősorban a nagyhajósok között. Pontosan ez motivált minket, hogy itthon egy OD verseny helyett inkább egy túraversenyt hívjunk életre a vitorlamárka neve alatt” – nyilatkozott a verseny megszületésének körülményeiről a Fritz Segel magyarországi képviseletének vezetője, Szombati Péter.

Saját versenye mellett a Fritz Segel természetesen igyekszik minél több helyen megjelenni, hosszú távú együttműködése van a hazai Dragon flottával, támogatóként 10 éve jelen van a Nagyhajós Jolle OB-n, és a kezdetektől fogva támogatja a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozatot.

„Számunkra példaértékű és követendő az idén 19 éves International Kupa, ami egyértelműen azt az üzenetet közvetíti, hogy hosszú távon gondolkozva mindenképpen hasznos egy vitorlázásban népszerű termék forgalmazójának saját versennyel rendelkeznie a Balatonon.” – tette hozzá Szombati Péter.

Az anyacég jelentős mozgásteret biztosít a hazai forgalmazó számára, így a saját verseny ötletét is a kezdetektől támogatta. Azzal Werner Fritz is egyetért és nagyon jó ötletnek tartja, hogy évről-évre másik kikötőben kerül megrendezésre a verseny, hiszen így sokkal többen tudják közvetlen közelről megismerni a márkát. A Fritz Segel mellett már több vitorlástermék forgalmazó is felismerte azt a tényt, hogy a vásárlóközönség területi eloszlása megváltozott. A vevői kör jelentős része, mára a Balaton nyugati medencéjének valamely kikötőjében tartja a hajóját. A Bahart-os kikötőfejlesztések és néhány új kikötő létesítése ezres nagyságrendben növelte a kikötőhelyek számát a tihanyi átjárótól nyugatra, ez pedig a korábbi értékesítési és marketingstratégiák átgondolását is eredményezte.

Idén tehát június 21-én, Balatonlellén, a BL Apartments & Yachtclub előtt vízterületen negyedik alkalommal sorakozik fel a rajtvonalra a Fritz Segel Tour mezőnye. A versenyre bárki benevezhet, aki szeretne egy jót versenyezni, és a színvonalas parti programokkal kikapcsolódni, szórakozni, de a verseny ideális felkészülési, edzési lehetőséget biztosít a három héttel későbbi Kékszalagra is. Ebből a célból a verseny története során először, a szervezők a versenyt többtestűek számára is kiírták, hogy az idei Kékszalag favoritok szintén beilleszthessenek a felkészülési programjukba egy nyugati medencés kört.

A hétvégén rajtol a Generali Biztosítási és Bankár Kupa Előző

A hétvégén rajtol a Generali Biztosítási és Bankár Kupa

Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás Következő

Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás