Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

A hétvégén rajtol a Generali Biztosítási és Bankár Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A magyar vitorlázás történetének egyik legnagyobb szakági vitorlásversenyét rendezik meg a hétvégén, május 31-én és június 1-jén Balatonkenesén.

A hétvégén rajtol a Generali Biztosítási és Bankár Kupa

A Generali Bankár Kupa nagykorú lett, 18. születésnapját ünnepeljük az idén, míg a kistestvér, Biztosítási Kupa immáron 14 éves. A verseny népszerűségét mutatja, hogy évről évre nő az induló hajók száma, az első versenyen még csak hat hajó szelte a vizeket, 2014-ben pedig már több mint 60 hajó vág neki a regattának. A Generali Biztosító immáron három éve névadó támogatója a versenynek.

Litkey Farkas tizenegyszeres Kékszalag-győztes, a verseny felelős rendezője elmondta:
"Számomra nagy öröm, hogy egyre több visszatérő arcot látok a Generali Biztosítási és Bankár Kupán. Az igazán jó hír az, hogy közülük sokan amatőr versenyzőként folytatják vitorlás pályafutásukat. A kisebb-nagyobb versenyek mellett pedig többen rajthoz állnak Európa legnagyobb tókerülő versenyén, a Kékszalagon is, amely mindenki számára nagy kihívást jelent, hiszen a saját hajóosztályban dobogós helyen végezni rangos elismerés."

A hagyományokhoz híven a két napos regatta első versenynapján két pályaversenyen mérhetik össze tudásukat a biztosítási szektor szereplői. Itt három hajóosztályban - klasszikus 50-es, Nautic és Jeanneau 36 - folyik a verseny. A második napon pedig a népes mezőny a Balaton keleti medencéjében teljesít egy kisebb kört a Bankár Kupa egységeivel.

Természetesen itt lesznek a "legnagyobbak" is: a hétszeres Kékszalag győztes Tramontana, a leggyorsabb egytestű hajó a Principessa, de a mostanában egyre nagyobb létszámban előtűnő rohanógépek, a katamaránok is szép számban képviseltetik magukat, így várhatóan nagy küzdelemre számíthatunk.

Az izgalmas verseny és jó hangulat garantált az idei évben is, azonban az immár harmadik alkalommal névadó szponzor, a Generali Biztosító szerepe a hazai vitorlás-sportban illetve a balatoni hajózásban nem merül ki a nagyszabású verseny támogatásában. 2013-ban a Balatoni Hajózási Zrt-vel kötött megállapodás értelmében jelenleg több mint 1600 kishajónak szolgáltat a Társaság 1 millió forintig terjedő felelősségbiztosítást. Ráadásul a biztosító a tavalyi évben teljesen megújított „KIKÖTŐ” névre keresztelt komplex, casco, felelősség- és baleset biztosításával a legkisebb hajóktól kezdve a több tízmillió forint értékű versenyhajóknak is védelmet kínál. A biztosítás segítségével elkerülhető, hogy például egy sikertelen kikötői manőver több százezer forintos kiadást jelentsen a kárt szenvedő hajósnak, de a nagyobb károkra is kiterjeszthető a biztosítási védelem. Legyen szó akár a gyakori viharkárokról, akár erős szél miatt a parti szikláknak sodródásról, vagy a helytelen horgonyzás következményeiről, a „KIKÖTŐ” biztosítás ideális megoldást jelent a hajósoknak. A Generali Biztosító idei támogatása tehát jól illeszkedik abba a folyamatba, mely során a Társaság a balatoni hajózás egyre fontosabb partnerévé válik.

Egy gyermekkönyv Balatonról, nyaralásról, hajókról, vitorlázásról Előző

Egy gyermekkönyv Balatonról, nyaralásról, hajókról, vitorlázásról

Június 21., a Fritz Segel nap Következő

Június 21., a Fritz Segel nap