Siófok  16.1  •  2.4 kn       

Keszthely  15.9  •  9 kn       

Balatonfüred  15.8  •  7.8 kn       

Balatonboglár  16  •  3.7 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  16.1  •  6 kn       

Tiszafüred  19.9  •  2.7 kn       

Mályi-tó  22.9  •  7.1 kn       

2024. május 03., péntek

Elkezdődött a katamarán bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma kezdődött a 2013. évi katamarán országos bajnokság. Bár az időjárás az előrejelzések szerint nagyon kegyes lesz, a részvétel mégis elmaradt a várakozásoktól: Formula 18 osztályban tizennégy egység nevezett, köztük egy osztrák vegyespáros is.

Elkezdődött a katamarán bajnokság

Délelőtt 10-12 csomós nyugati – dél-nyugati szélben kezdtek a versenyzők, és három futamot vitorláztak végig. Az olimpiára készülő Diószegi Zoltán – Michaletzky Luca kettős megnyerte a mai első és harmadik futamot, így jelenleg az élen állnak, egy ponttal megelőzve a korábbi magyar bajnok Váradi-Szabó János és Petheő Tamás párost. A következő napok nagy kérdése, hogy idén meg tudja-e törni valaki Váradiék évek óta tartó egyeduralmát. A mancsaft térdsérülése még nem gyógyult meg teljesen, így ez számára nehézséget jelent az erős sportértékkel bíró hajóosztályban.

Az óvás előtti eredmények szerint a harmadik helyen Litkey Csaba és Szilassy László állnak, szorosan mögöttük pedig a Kasuba István és Korompai Zsolt várja a holnapi folytatást. 

Az idei Kékszalagon versenyen kívül indult 39 lábas One d’or katamarán legénységének oszlopos tagjai, Vándor Róbert és Kalocsai Zsolt a hetedik helyen állnak, míg a Wild Joe és a Fifty-fifty csapatából ismert Kelemen Tamás és mancsaftja, Majthényi Mátyás mai teljesítménye egy korai rajtos futammal együtt a 10. helyre volt elég. A tavalyi bajnokságot mindkét csapat jobb eredménnyel zárta, ezért még okozhatnak meglepetéseket.

A Diószegi-Michaletzky és az osztrák Mulley-Nemec pároson kívül egy harmadik vegyes egység is van a mezőnyben: Litkey Árpád és Héjj Eszter az első nap után a nyolcadikok. 

M3 nyílt osztályban csupán 6 hajó nevezett, közöttük két 20 lábas carbon katamarán és egy A-cat is szerepel, épp ez a változatosság adja az osztály szépségét. A kevés induló miatt országos bajnokot idén sem hirdetnek, a győztes flottabajnok lesz. A nyílt osztályban kiegyensúlyozottan versenyeztek, a texel rate előnyszámítási rendszer alapján kalkulált sorrend a cikk írásakor még nem állt rendelkezésre.

Az eredményeket módosíthatja egy bója a befutónál, amit az első két futamban a mezőny jelentős része kihagyott. A bajnokság vasárnapig tart, és még semmi sem dőlt el, a következő három nap teljesen átrendezheti a sorrendet. 

Litkey Farkas, Vezér Károly, Weinhardt Csaba világbajnokok! Előző

Litkey Farkas, Vezér Károly, Weinhardt Csaba világbajnokok!

Wild Joe az Ezersziget bajnok Következő

Wild Joe az Ezersziget bajnok