Siófok  5.5  •  28.1 kn       

Keszthely  7.9  •  33 kn       

Balatonfüred  5.2  •  20 kn       

Balatonboglár  5.5  •  27.4 kn       

Orfű  •  32 kn       

Velencei-tó  •  28.7 kn       

Tiszafüred  6.1  •  21.1 kn       

Mályi-tó  6.1  •  21.8 kn       

2023. március 27., hétfő

Pünkösdi Regatta: rekordkísérlet a Földvár-Keszthely távon!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2013-ban a 31. alkalommal rendezi meg a Túravitorlás Sportklub a Pünkösdi Regattát, Magyarország második legnépesebb vitorlásversenyét.

Pünkösdi Regatta: rekordkísérlet a Földvár-Keszthely távon!

Bár a 3 napos verseny keszthelyi estéi amúgy is vonzanak szinte minden vitorlázót, a verseny rendezői újítanak, s idén kiemelten díjazzák a Földvár-Keszthely szakasz győztesét és dobogósait abszolút és YS rangsorban.

A Pünkösdi Regatta a balatoni vitorlázók egyik leginkább kedvelt versenye, elsősorban a 3 napos közös együttlét, a földvári és keszthelyi helyszínek, valamint a mindig változó, de vitorlázók számára évről-évre kihívást jelentő időjárás miatt. Nem hiába mondják sokan a kezdeti Sziget-Fesztivál mottója után szabadon: „Kell 3 nap együttlét”.

A szervezők az idei évben újítanak, a Helly Hansen segítségével hitelesített, kiemelt szakaszként értékelik az első napi Balatonföldvár-Keszthely távot, melynek díjait a második napon adják át. Szeretnék megalapozni ennek a távolsági szakasznak a presztízsét azzal, hogy a támogató társaság által felajánlott szép díj (a Helly Hansen már 2012-ben is egy egyedi, üvegből készült vitorláshajót ajánlottak fel) mellett a hitelesített időeredmény is feljegyzésre kerül.

Sok minden más marad, azaz a helyszínek, a nevezés helyszínei, a két esti vacsora (szombat és vasárnap), ám a catering tekintetében újítanak a szervezők: új pultok, bár és reggelizésre is alkalmas rendezvénysátor várja a versenyzőket. Szintén hagyományos körben értékelik a hajóosztályokat, és adják át a 2012-es összesített díjakat vasárnap délután, míg az aznapi pályaverseny (Keszthely Város Nagydíja) abszolút győztesét is külön díjjal jutalmazzák.

Igali Csilla, a verseny felelős rendezője kiemelte: „az idei évben is szívesen látjuk a többtestű hajókat, mint az a versenyen már évek óta szokásos. Úttörő kezdeményezésként a díjkiosztót is rövidebbre vesszük, és elsősorban a különdíjaknak és az összesített eredmény értékelésének adunk teret. Reményeink szerint sokan neveznek majd a korábbi időpont ellenére is, hiszen az időjárás várhatóan segíti a vitorlázókat.”

Kenesei Szezonnyitó ODT I. a Peugeot támogatásával Előző

Kenesei Szezonnyitó ODT I. a Peugeot támogatásával

Az esélyes Audi Team abszolút fölénye az első napon Következő

Az esélyes Audi Team abszolút fölénye az első napon