Siófok  8.3  •  5.7 kn       

Keszthely  7.9  •  3 kn       

Balatonfüred  7.9  •  5.8 kn       

Balatonboglár  8.3  •  6.5 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  11.5  •  5.5 kn       

Tiszafüred  10  •  5.6 kn       

Mályi-tó  9.8  •  2.9 kn       

2024. március 01., péntek

Kenesei Szezonnyitó ODT I. a Peugeot támogatásával

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hagyományokhoz híven a One Desing Trophy nyitó fordulója Balatonkenesén lesz, 2013. április 27-én és 28-án a Kenese Marina-Port Yacht Clubban a KMPVSE rendezésében.

Kenesei Szezonnyitó ODT I. a Peugeot támogatásával

Az ODT flottából 7  hajóosztály képviselteti magát, a Melges24 egységei az Európa Kupa miatt sajnos nem lesznek ott, azonban a Nautic egységek nyolcadik osztályként vesznek majd részt a vitorlásversenyen.

Az előzetes jelentkezések szerint a 8MOD, a J24 és S22 osztályok 10-10 ill. 8 egységgel képviseltetik magukat.

Sajnos az elhúzódó tél, ill. az ebből adódó kikötői munkálatok csúszásai miatt nem minden hajóosztály tudta megszervezni az optimális 7-8 fős osztálylétszámot, ezért a rendezők 1 pályán rendezik meg a versenyt.

Telepített rajt és célhajó segíti majd, hogy folyamatosan tudjanak rajtolni a csoportok. Fontos változás, hogy A 2013-tól a narancs színű lobogót a nemzetközi gyakorlat szerint, kizárólag a rajt, illetve a célvonalak végeinek jelzésére használja a rendezőség. A 2013. évi Általános versenyutasítás 5.4 pontja szerint: Egy rövidesen kezdődő rajteljárás esetén legalább 5 perccel a gyelmeztető jelzés előtt a hajók figyelmeztetése céljából kitűzésre keru?l a rajtvonalon a narancsszínű lobogó egy hangjellel. További változás, hogy az L lobogót csak a versenyszabályokban rögzített értelmezésben használja a rendezőség, és semmiképp se további futamok indítási szándékának jelzésére. A futam számokat a versenykiírás rögzíti. A rendező hajón fehér alapon RC feliratú lobogó kerül kitűzésre.

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

MVSZ tisztújító közgyűlés napirend Előző

MVSZ tisztújító közgyűlés napirend

Pünkösdi Regatta: rekordkísérlet a Földvár-Keszthely távon! Következő

Pünkösdi Regatta: rekordkísérlet a Földvár-Keszthely távon!