Siófok  14.4  •  21.7 kn       

Keszthely  14.9  •  17 kn       

Balatonfüred  14  •  20.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  21.6 kn       

Orfű  14  •  17 kn       

Velencei-tó  15.2  •  20 kn       

Tiszafüred  12.9  •  16 kn       

Mályi-tó  14.7  •  13.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Sikerrel rajtolt az I. Eurakvilo Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A XVII. International-Schuller Kupa befutóját követően került sor az I. Eurakvilo Regattára, amelynek célja, hogy élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve, egész napos kikapcsolódást biztosítson a dél-dunántúli régióban elő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás 7 és 18 év közötti gyermekek és családtagjaik részére.

Sikerrel rajtolt az I. Eurakvilo Regatta

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítvány által hagyományteremtő szándékkal életre hívott kezdeményezés már első évben óriási sikert aratott, hiszen csaknem 30 hajó jelezte részvételét a programon. Az esemény sikerében a rendezvény szervezői mellett kiemelkedő szerepe volt Bakóczy Kálmánnak is, akik az SOS Gyermekfalu számára szervezett vitorlásversenyek kapcsán már komoly tapasztalattal rendelkezik a jótékony célú versenyek szervezése terén is. Felhívására hat hajó érkezett a Balaton túlsó feléből a boglári kikötőbe csak azért, hogy a gyermekek számára maradandó emléket biztosítsanak. A kezdeményezés szintén sikert aratott az Inter Kupa mezőnyének körében is, hiszen aki csak tudott jelentkezett a versenyre. Így nem meglepő, hogy mind a 150 meghívott vendég hajóra talált és részt vehetett a versenyen.

A kicsik programja persze már a XVII. International-Schuller Kupa reggelén megkezdődött, hiszen 10 órától kreatív foglalkozások, és zenés programok szórakoztatták a jelenlévőket, valamint a nemrégiben megnyitott Balaton Csavargőzös múzeumhajó és ingyen fogadta az érdeklődőket. A Balatoni Hajózási Zrt. felajánlásából valamennyi meghívott ingyenesen igénybe vehette a Balatonboglár és Révfülöp között közlekedő menetrendszerinti hajó szolgáltatásait, így a gyermekek és családtagjaik már a vízről tekinthették meg az Inter Kupa befutóját is.

A Boglár előtti vízterületet kevéssel 15 óra előtt lepték el újra a vitorlások, hogy kezdetét vegye az I. Eurakvilo Regatta, a parton maradt kísérők pedig a Phoenix nevű kétárbocos vitorlás fedélzetéről élvezhették a rövid pályaversenyt.

Hasonlóan az Inter Kupához az I. Eurakvilo Regattát is eredményhirdetéssel zárták a szervezők, ahol ezúttal minden résztvevő díjazásban részesült.

A gyermekek számára megrendezett jótékony célú vitorlásverseny kétségtelenül nagy sikert aratott mind a vitorlázók, mind a meghívott gyermekek és kísérőik körében, így nem kérdéses, hogy jövőre tovább folytatódik ez a nemes kezdeményezés.

Galéria

Felkerült a Spartacus Kupa végeredménye Előző

Felkerült a Spartacus Kupa végeredménye

Megtartotta az Inter Kupát a Gardazzurra Következő

Megtartotta az Inter Kupát a Gardazzurra