Siófok  15.5  •  8.3 kn       

Keszthely  17.7  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.3  •  7.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  19.3  •  7.7 kn       

Tiszafüred  16.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  17.2  •  6.5 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Gyenge szeles viadal a Kékszalag előtt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Kékszalag előtti utolsó vasárnapon a Balatonfüredi Yacht Club hagyományosan túraversenyt rendez Horváth Boldizsár emlékére.

  Gyenge szeles viadal a Kékszalag előtt

A regatta célja, hogy a tókerülő versenyen indulni vágyó vitorlázók túrakörülmények között kipróbálhassák a csapatukat és azokat az újításaikat, amelyek a napokban készültek el. A résztvevők a tavalyi évhez hasonlóan a Jeanneau-EastCraft Nagydíjért versenyeztek és a túra első alkalommal a Yardstick Trophy részévé is vált.

A reggel 10 órai rajtnál 69 hajó sorakozott fel. A népes mezőnyre készülve a rendezők 1 km-es rajtvonalat tűztek, amelynek mindkét végén, egyszerre adták a jelzéseket. A versenyzők tájékoztatásának elősegítésére a futam teljes ideje alatt a legfontosabb információkat VHF rádión keresztül is sugározták. Az időjárási körülmények az előrejelzéseknek megfelelően alakultak: nagyon gyenge délkeleties szél fújt, erősen sütött a nap, igazi nyári kánikula volt.

A Balatonfüred-Paloznak-Tihany-Hajógyár-Balatonfüred távot elsőként kicsivel több mint másfél óra alatt a Vodafone-Budacash csapata teljesítette Rauschenberger Miklós kormányzásával. A második és harmadik helyezettek fél-fél óra lemaradással következtek: a Trinity-Speedy és a Kacor csapata. A délután megtartott díjkiosztón a versenyzők a szokásos díjazás mellett a támogatók, Jeanneau és Eastcraft, ajándékait is átvehették.

Fenyőfalvi_Anett (BYC)
 
Eredmények hamarosan
 Ausztrálok nyerték az F18 katamarán-vb-t Előző

Ausztrálok nyerték az F18 katamarán-vb-t

Jolle OB végeredmények Következő

Jolle OB végeredmények