Siófok  10.5  •  4.2 kn       

Keszthely  9.9  •  5 kn       

Balatonfüred  10.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  10.5  •  6.4 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  8.3  •  3.4 kn       

Tiszafüred  7.2  •  4.7 kn       

Mályi-tó  7.9  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Csak vitorlázóknak!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén igazi vitorlázó ünnepre készül a BL Apartments & Yachtclub kikötője. Tizenötödik alkalommal rendezik az International Kupát, mely immáron Karsai Lajos Emlékverseny is.

Csak vitorlázóknak!

Az International termékek forgalmazója minden esztendőben nagy hangsúlyt fektet, hogy a nevével fémjelzett regatta csak és kizárólag vitorlázásról, a vitorlázókról szóljon. Idén annyi kivételt tett a támogató, hogy teret enged Rick Csaba és Szabó Árpád kezdeményezésének az árvízkárosultak megsegítésére szervezett árveréssel. Ebben az esztendőben az International Kupa része lett a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozatnak, melynek az első három állomásán már több mint 120 különböző hajó állt rajthoz, és ha figyelembe vesszük, hogy a sorozat hat versenye még hátravan, akkor a szervezők legmerészebb álmai is megvalósulhatnak.
 
Ugyancsak szombaton lesz a Balaton 31-es hajók versenye a B31 Kupa és a női kormányosok versenye a Lady’s Open. Az új lellei kikötőben nem számíthatunk autó vagy motorversenyzőkre, kamionokra vagy versenyautókra illetve a hozzájuk csatolt celebekre, hiszen a szervezők vitorlásversenyt rendeznek vitorlázóknak és így minden a vitorlázókhoz, a vitorlázásról szól majd ezért se szkanderezni, se csocsózni nem kell, csak vitorlázni. Már pénteken kikötői rendezvények várják a versenyzőket, ezért érdemes lesz előző este megérkezni, sőt azért sem hiábavaló a korai érkezés, mivel szombaton reggel 9 órakor rajtol a verseny és ennek megfelelően 8 órakor lesz a kormányosok eligazítása, így még a hajnalban kelők is átérnek a Balaton átúszás miatti, Révfülöp – Boglár „balatonzár” elfordítása előtt.

Több mint 20 hajó már a hét elején megérkezett a BL kikötőjébe és folyamatosan érkeznek az előnevezések, így a mezőnyre sem lehet majd panasz.
 
Természetesen most is Leiner András fotózza a versenyt és a résztvevő hajókat, hajósokat a tőle megszokott profizmussal. A verseny képei szokás szerint a www.compassmagazin.hu és a www.sailing.hu oldalakról lesznek elérhetők. Saját nagyfelbontású képeit minden versenyző térítésmentesen kaphatja meg a szervezőktől és az sem kizárt, hogy a Szélképek 2010 című kiadványban is viszontláthatják hajóikat a nevezők.
 
A XXI. századi színvonalat képviselő yacht klub a versenyt követően is képes kiszolgálni a vitorlázókat és családtagjaikat, a vacsoráig tartó időben a medencék, a medence bár és a fövenyes strand, a térítésmentesen igénybe vehető napozóágyak biztosítják, hogy a kánikula elviselhetőbb legyen.
 
Idén, a tizenötödik alkalommal sem érdemes kihagyni az Inter Kupát, a régió egyik legöregebb regattáját.
 
Versenykiírás
Nevezés
YST pontverseny 3 forduló után
Tavalyi Inter Kupa képekben

 Sailing.hu fotópályázat 2010. - SZÉLCSEND Előző

Sailing.hu fotópályázat 2010. - SZÉLCSEND

Inter Kupa lesz!!!  Következő

Inter Kupa lesz!!!