Siófok  11.6  •  3.2 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.6  •  5 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  10.4  •  4 kn       

Tiszafüred  7.3  •  4.1 kn       

Mályi-tó  6.8  •  1.1 kn       

2024. április 27., szombat

Több mint kétszázan vitorláztak Karsai Lajos emlékének tisztelegve

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szombaton rendezték Balatonlellén a BL-ben a XIV. International Kupa – Karsai Lajos Emlékversenyt, 48 hajó részvételével.

Több mint kétszázan vitorláztak Karsai Lajos emlékének tisztelegve

A tradicionális regattának volt két betétfutama is, a Balaton 31-es Kupa és az Oriflame Lady’s Open, a hölgy-kormányosok versenye. A versenyt idén Beliczay Péter rendezte, akinek már az elején fejtörést okozott a versenyengedély által meghatározott terület és a szél irányának összeegyeztethetetlen volta. A tervek szerint klasszikus, széllel szembeni rajt után egy negyedszeles szakasz, majd bőszeles szakaszok következtek volna. A körülmények átírták a terveket és a mezőny hátszélben rajtolt megcélozva a Fonyódligeti első pályajelet. Háromperces szabály érvénybeléptetésével a bőszeles vitorlák csak némi késleltetéssel kerültek a helyükre, de ezt követően izgalmas és látványos menet bontakozott ki a 3-4-es észak-keleti szélben. A mezőny elején a Fonyódon otthonra lelt Libera mutáció az ex Gardazzura, a Stefánia és a Melges-ek mentek, a második hullámban többen kénytelenek voltak a bójától északra csúszva levenni a spinakkereket és félszélben közelíteni az első pályajelhez. Fonyódliget után kezdődött a Révfülöpig tartó tackolgatás, negyedszélben. Ezen a szakaszon azok jártak jól, akik közel merészkedtek az északi parthoz és a part alatt vették célba a második jelet. A harmadik és egyben utolsó szakasz a Révfülöp – Balatonlelle egy félszeles „lóverseny” volt, mely keveset változtatott az addig kialakult sorrenden.

Yardstick I-ben győzött a Stefánia megelőzve két Melges 24-est, Ys II-ben idén először legyőzte vetélytársait a Kisvacak, második lett a Sarah with Love, harmadik az Imi Jé. A harmadosztályban Soul, Viktória, Catharina sorrend vált véglegessé a parti számmisztikát követően. A Karsai Lajos emlékére alapított vándorkupát a fonyódi Liberások vihették haza, a B31-es kupa Tuss Miklóshoz került. A hölgyeknél győzött Baráth Stefánia, második lett Bíró Kata, a bronzérmes Ulrike Rein és a Kacor.

Eredmények

A képek keddi naptól lesznek elérhetőek!
 

Megtartották az elmaradt Szalag Regattát Előző

Megtartották az elmaradt Szalag Regattát

Német fölény a 470-es EB második napján Következő

Német fölény a 470-es EB második napján