Siófok  3.9  •  8.1 kn       

Keszthely  1.9  •  3 kn       

Balatonfüred  3.5  •  8.7 kn       

Balatonboglár  3.6  •  7.2 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  2.9  •  8.1 kn       

Tiszafüred  •  2.7 kn       

Mályi-tó  •  3.5 kn       

2024. április 19., péntek

Október végéig tart a balatoni hajósidény - jöhet a második komp

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nemcsak az idei tervet, hanem a tavalyi kiugróan sikeres szezont is fölülmúlta a Balatoni Hajózási Zrt. – összegezte a 169. hajózási idényt a Szent Miklós hajó fedélzetén Kollár József, a társaság vezérigazgatója.

Október végéig tart a balatoni hajósidény - jöhet a második komp

De persze a szezon még nem ért véget, sőt, az október 4-ig tartó őszi menetrendet egészen október végéig meghosszabbítják abban bízva, hogy pénteki, szombati és vasárnapi napokon lesznek még utasaik két útvonalon: a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony járatokon.

– Tavaly nyáron volt ideális az idő, az idei kánikulai hetek nem a hajózásnak kedveztek – emlékeztetett Kollár József. – Ez jól látható a személyhajózás forgalmán. Míg a menetrendi hajókra 4,2 százalékkal kevesebben váltottak jegyet a tavalyinál, a sok esetben a kánikula elmúltával, este induló sétahajók, élmény- és programhajók iránt viszont nőtt az érdeklődés és így összességében ez az üzletág is nagyobb bevételt tudott produkálni. Különösen nagy volt az érdeklődés a kisgyermekesek körében népszerű Minimax-mesehajó iránt. 

Majdnem hét százalékos bővülést produkált a komp. A Bahart-vezérigazgató elmondta: elérhető közelségbe került a második komp megvalósítása. – Míg ezt korábban nem mindenki vette komolyan, most úgy tűnik, komolyra fordult a szándék és a szükséges források is rendelkezésre állhatnak a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban. Az infrastruktúra kiépítése mellett új típusú komphajók beszerzése is szükséges, olyanoké, melyek 20-25 perc alatt teljesíteni tudják a Fonyód-Badacsony távot. Ezek már modern, kombinált járművek, alsó szintjükön negyven-ötven autó fér el, és e mellet több száz utas szállítására is alkalmasak, azaz a személyhajót is kiváltják. 

Kollár József arról is beszélt: miközben igyekeznek a balatoni konkurenciával korrekt versenyt folytatni, az alapvető cél a Bahart egyben tartása és fejlesztése, összefogva a térségbeli turisztikai szereplőkkel, mert „a jövő a Balaton egységes, régiós szemléletű értékesítésében rejlik és ebben a Bahart lehet az összekötő kapocs új szlogenünk szellemében, miszerint társaságunk a Balaton motorja”.

A Kelén-kapitány negyven éve
Jövőre a 170. szezont a kerek évfordulóhoz méltó eseményekkel ünneplik. Újra vízre bocsátják a teljes átépítés alatt álló Siófok katamaránt, és az ünneplésre  alkalmat ad az is, hogy a két nosztalgiahajó, a Kelén és a Helka jövőre lesz 125 éves. A Kelén kapitányát, Martin Henriket egyébként külön is köszöntötték a hajósnapon, lévén, hogy negyven éve szeli a Balaton hullámait.

(Forrás: sonline.hu)

Caprine Kupa 2015 Előző

Caprine Kupa 2015

BMW-Schneider Bavaria 32 OB beszámoló Következő

BMW-Schneider Bavaria 32 OB beszámoló