Siófok  9.4  •  9.6 kn       

Keszthely  8.9  •  6 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7 kn       

Balatonboglár  8.9  •  8.6 kn       

Orfű  •  11 kn       

Velencei-tó  10.6  •  10.9 kn       

Tiszafüred  4.9  •  8.1 kn       

Mályi-tó  8.4  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Go Boating Orfűn az OVE klubban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Június 9-én az egész országban vitorlás nyílt napot hirdetett a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság. Go Boating hívó szóval várták az iskolásokat a tópartokon, a vitorlás klubokban. Orfűre is eljöttek a gyerekek.

Go Boating Orfűn az OVE klubban

Az orfűi általános iskola növendékei délután kettő órakor érkeztek meg az Orfűi Vitorlás Egyesület székhelyére a Pécsi-tó partján található vitorlás telepre. Az Orfűi Turisztikai Egyesület munkatársai ajándékkal fogadták a vendégeket, akik megkapták az MVSZ vitorlázást népszerűsítő prospektusát is. A bemutatkozást és a telepbejárást követően három csoportban ismerkedtek a diákok a vitorlázás egy-egy ágával. Székely Antal olimpikon-vitorlázónk bemutatta a vitorlás hajó szerkezeti elemeit és működését, majd saját versenyhajójával megvitorláztatta a gyerekeket. Csóka László a Pécsi Ércbányász Modellező Klub korábbi elnöke, jelenlegi szakosztályvezetője modellvitorlás hajókat mutatott be az érdeklődő gyerekeknek, akik ki is próbálhatták a különböző osztályú távirányítású hajókat. A modellvitorlázás népszerűsítésében részt vett ifj. Csóka László, aki jelenleg a legeredményesebb hazai modellvitorlázónk. Bujdosó Ferenc szörfoktató saját szakágának rejtelmeibe vezette be az iskolásokat, akik nagyon élvezték a professzionális ugyanakkor játékos bemutatót.

A nap végén minden diákot motorcsónakba ültettek az OVE klubtagok és tettek egy kört a Pécsi-tavon (a horgászok legnagyobb örömére :)), ami felejthetetlenné tette a hagyományteremtő kezdeményezést és ezt a júniusi délutánt. Szinte bizonyos, hogy június 9-én este a vacsoraasztalnál a résztvevő gyerekek élménybeszámolói kapták a főszerepet.

Az orfűi Go Boating szervezésében részt vettek: Anka Attila, Bencze Szabina, Biliczky Tibor és neje, Bodnár Imre, Bujdosó Ferenc, Csóka László, ifj. Csóka László, Kurilla Annamária, Rendeczki Lajos, Ribacz Péter, Székely Antal, Szili Károly, és Wéber Viktor.

Képek

Adriai kikötők 2015-2016 Előző

Adriai kikötők 2015-2016

Hatszáz résztvevőt várnak a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjra Következő

Hatszáz résztvevőt várnak a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíjra