Siófok  8.3  •  6.2 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  6.7  •  5.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  2.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Adriai kikötők 2015-2016

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

“A legjobb pilotkönyv Horvátországra. A charter hajókon levő német/angol verzióknál jobb és a »hivatalos« horvát verziónál is frissebb adatokat tartalmaz. A magas ára ellenére megéri az árát, használata megkönnyíti az útvonal tervezést és a kikötést is.”

Adriai kikötők 2015-2016

Ezeket a szavakat egy adriai vitorlázó írta a napokban új kiadásban megjelent Adriai kikötők 2015-2016 pilotkönyvről.

Az Adriai kikötők 2015-2016 a legújabb kiadása a 15 éve magyar nyelven is megjelenő adriai térképes hajózási útmutatónak. A 2015-2016-as kiadás Magyar emlékek az Adrián címmel új fejezettel bővült. A fejezet azokat a helyeket sorolja fel Pólától Cattaróig, amelyeknek magyar történelmi kapcsolata van, s részletesen megemlíti a magyar kapcsolattal rendelkező épületeket is. A térképes oldalakon ezeket a helyeket egy magyar címer ikon jelöli. A világháború óta hasonló összefoglaló munka nem jelent meg. A fejezetet Dr. Balogh Tamás, a TIT Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület (www.hajosnep.hu) elnöke írta. A TIT HMHE az 1911-ben alapított Magyar Adria Egyesület jogutódja.

Az Adriai kikötők 2000 óta közismert a magyar hajós közönség előtt, bár az eredeti német kiadás 1984-ben jelent meg először, akkor még 333 Hafen und Buchten címmel. A mai cím szerint a kötet már 888 kikötőt és horgonyzóhelyet sorol fel. Az idők folyamán a borítón megjelenő három egyforma számjegyet tartalmazó „bűvös szám” az Adrián hajózók számára a pontos hajózási információk védjegyévé vált.

A könyv 2012 óta már színesben jelenik meg, s tartalmazza a legkisebb változásokat, a kikötők szolgáltatásait, új fényjelzők telepítését, új bójamezőket és az új árakat.

A magyar kiadás az eredeti német fűzött füzet formáttól eltérve strapabíró kemény borítót kapott, s Karl-Heinz Bestandig mindkét munkáját (888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció) tartalmazza. Bár a magyar kiadás csak kétévente jelenik meg, de a páros években sem kell lemondaniuk az olvasóknak a friss kiadások változásairól, a kiadó honlapján ingyenesen letölthető javítások formájában ezeket is közre adja.

Az Adriai kikötők ma már nélkülözhetetlen kelléke az Adriai sporthajósok felszerelésének.

A könyv a Jachtnavigátor nautikai könyvkereskedésben rendelhető meg: www.jachtnavigator.hu

 
Pénteken Go West! Kupa Előző

Pénteken Go West! Kupa

Go Boating Orfűn az OVE klubban Következő

Go Boating Orfűn az OVE klubban