Siófok  7.7  •  3.1 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.2  •  3.1 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  •  2.1 kn       

Tiszafüred  3.7  •  4.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.6 kn       

2024. április 20., szombat

Nagy esély újabb riói kvótára

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nagy esély újabb riói kvótára

A Magyar Vitorlás Szövetség és még inkább a Magyar Laser Osztályszövetség sportdiplomáciai sikereként értékelendő, hogy a Laser Standard hajóosztályban Magyarország egy versenyző helyett hármat(!) indíthat a kingstoni, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A lehetőség - amelyről a nemzetközi osztályszövetség levélben értesítette a magyart - azt jelenti, hogy a három, Rio de Janeiró-i részvételre esélyes magyar laseresnek, Tomai Balázsnak, illetve a még tizenéves Vadnai Benjaminnak és Jonatánnak nem kell egymással tovább válogatóznia, hanem mindhárman rajthoz állhatnak a kanadai városban június végén kezdődő vb-n.

"Legalább ötven százalék az esély arra, hogy valamelyik vitorlázónk olimpiai részvételt érő helyen végezzen Kingstonban - vélekedik Brencsán Ábel, az MVSZ versenysport menedzsere. - Benjamin például már a tavalyi világbajnokságon is közel volt a riói szerepléshez."

A 2016-os ötkarikás nyári játékokon a Laser Standard hajóosztályban 46 nemzet egy-egy képviselője ül majd hajóba. A kingstoni világbajnokságon legjobban szereplő magyar akkor szerezhet hazánknak riói indulási jogot, ha legfeljebb nyolc, kvalifikációval még nem rendelkező ország vitorlázói előzik meg. És akkor sincs még minden veszve, ha a vb-n nem terem kvóta Magyarországnak: a jövő tavasszal Palma de Mallorcán sorra kerülő versenyen dől el, hogy kié lesz az utolsó két európai kvóta.

(Turák Péter)

A Balaton készen áll a szezonra Előző

A Balaton készen áll a szezonra

Hozzuk rendbe a Yardstick rendszert! Következő

Hozzuk rendbe a Yardstick rendszert!