Siófok  18.8  •  19 kn       

Keszthely  20.1  •  15 kn       

Balatonfüred  18.5  •  19.2 kn       

Balatonboglár  18.8  •  19.5 kn       

Orfű  20  •  15 kn       

Velencei-tó  19.1  •  17.7 kn       

Tiszafüred  17.2  •  9.1 kn       

Mályi-tó  15.2  •  10.9 kn       

2024. március 29., péntek

Új-régi elnökség a Dragon-flottánál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tisztújító taggyűlést tartott kedden a Magyar Dragon Szövetség. Az egyik legaktívabb nagyhajós flotta ismét a korábbi elnökségnek adott bizalmat.

Új-régi elnökség a Dragon-flottánál

A szervezet elnöke további három évre ismét Náray Vilmos lett, titkárnak ifj. Kozma Lászlót választották. Az elnökségi munkában részt vevő harmadik tag, küldöttként Homola László.

A Dragon-vitorlázók komoly tervekkel vágnak neki a 2014. évnek. Továbbra is szeretnék fenntartani az osztály nemzetközi aktivitását: három-négy hajó is indul majd nemzetközi versenyeken. A legnagyobb esélyekkel a Kis-Szölgyémi Ferenc, Vezér Károly, Kiss Tamás trió vág neki a szezonnak, akik jelenleg egy új hajót próbálnak ki és állítanak be. Az első erőpróba idén a március végén sorra kerülő San Remo-i Európa-bajnokság lesz, amelyen a tavalyi világbajnokság negyedik helyezettjével szemben ismét az első tíz közé kerülés lehet az elvárás.

Természetesen nemcsak az élsport került szóba a Dragon-flotta megbeszélésén. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a klasszikus, fából készült Dragonok felújítására, amelyek a nagy balatoni versenyeken (Országos Bajnokság, Flottabajnokság) külön értékelés szerint is versenyeznek. De a csak túrázni kívánó sporttársakról sem feledkeztek el: felkészülésüket két Dragon Klinika segíti, és a családi-társasági összejöveteleket egy augusztusra tervezett Dragon Túra is gazdagítja majd.

A szezon legnagyobb balatoni versenye a május végi Országos Bajnokság lesz, amelynek házigazdája idén közösen a BYC és a HYC lesz. A regattára külföldi egységeket is várnak, ami azért is fontos, mert a szövetség 2018-ban – 2010 után ismét – Európa-bajnokságot kíván rendezni a Balatonon. A hajóosztály nemzetközi szervezete ehhez már elvi hozzájárulást adott, a részletes pályázatról 2015-ben döntenek majd.
 

Téli álom után: az idén korán nyit a Balaton Előző

Téli álom után: az idén korán nyit a Balaton

Timu Emlékverseny az Adrián Következő

Timu Emlékverseny az Adrián