Siófok  6.1  •  4.7 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  4.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  3.4 kn       

2024. április 25., csütörtök

Timu Emlékverseny az Adrián

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az én gyerekeim például nem vitorlázók lettek elsősorban, mert amikor a legidősebb sportolni kezdett nem láttam olyan helyet, olyan edzőt, ahová szívesen küldtem volna.

Timu Emlékverseny az Adrián

Akkor Timu még „csak” versenyző volt...

Én régebben, ő később, ugyanonnan indultunk. Az agyunkba az alapot, a mértéket a Reinhardt György féle VVSI állította, amely az ezredfordulóra jórészt már csak emlék maradt, még ha névleg, elsorvadva létezett is.

Így az én gyerekeim más sportágba kerültek, máshol hajtanak.

Ha Timu előbb kezdi az oktatótáborok szervezését, előbb válik edzővé, ha előbb születik az YKA, ha előbb építi fel a maga agárdi világát, akkor az én gyerekeim is vitorlás versenyzők lesznek.

58 fiatal vitorlázó gyűlt össze a Timu Emlékversenyre. Nem Agárdon, a Velencei-tavon, de az Adrián, Pulában! Optimistesek és laseresek, köztük tizenhárman horvátok, a többiek mind magyarok, és persze még sokan szülők, kollégák, barátok. Akik edzeni is mentek, ahogy ő akarta volna, és versenyeztek, ahogy neki tetszik.

Ők egy évtizednyivel fiatalabbak az én gyerekeimnél, és csak a töredékük lenne ma vitorlázó, ha nincs Timu.

Persze nem voltam ott Pulában, nem nevelte a gyerekeimet, és mindig csak haveri távolságból láttam, amit ő teremtett. De elég néznem a képeket, hallanom a friss élményeket, és emlékeznem a hangulatra, amikor még ő vezényelte ezt a boldog kórust.

Olyan emlékverseny volt, amilyet Timu megérdemel. Vidám és szeles, tiszta és lelket frissítő, tehát nagyon élvezetes és újabb résztvevőket csalogató.

Ha akad majd valaki egy ilyen emlékversenyen, aki őt nem ismerte – a mostaniak között persze még nincs olyan, még ha gyerekek is az indulók, – akkor elég lesz majd körbemutatva azt mondani az újonnan jöttnek, hogy ilyen volt Tímár Péter.

Látod, ez az a világ, amit szeretett, ezért újrateremtett, és ahol jól éreztük és mindig jól érezzük magunkat a vízen, a parton, együtt mindannyian.

Eredmény

Új-régi elnökség a Dragon-flottánál Előző

Új-régi elnökség a Dragon-flottánál

A Sió pár nap múlva lesz ténylegesen hajózható a mederbe dőlt fák miatt Következő

A Sió pár nap múlva lesz ténylegesen hajózható a mederbe dőlt fák miatt