Siófok  19.1  •  4.6 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  18.2  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  4.8 kn       

Orfű  18  •  0 kn       

Velencei-tó  18.6  •  6.3 kn       

Tiszafüred  20.6  •  7.4 kn       

Mályi-tó  19.5  •  6.3 kn       

2023. szeptember 25., hétfő

Versenybírói és versenyrendezői továbbképzésekről szóltak az elmúlt napok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Négy év után már nem túlzás hagyományosnak emlegetni a szezon előtti versenybírói és versenyrendezői továbbképzéseket.

Versenybírói és versenyrendezői továbbképzésekről szóltak az elmúlt napok

Azon túl, hogy segítik ezek az alkalmak a hazai szakemberek naprakész felkészültségét, jó lehetőség találkozni a kollégákkal a téli pihenő után, már-már hangolódva a szezonra.

Két továbbképzési alkalmat hirdetett meg a Versenybíró Bizottság és a Versenyrendező Bizottság, egyet március 1-jére Velencére, egyet pedig március 8-ára Balatonfüredre. Az érdeklődés az idei évre jelentősen emelkedett: míg az elmúlt időszakban évente 60-70 fő vett részt a továbbképzéseken, 2014-ben majdnem 100 érdeklődő hallgatta meg az előadásokat.

A délelőtti órák a 2013. év tapasztalatainak ismertetésével teltek, először versenyrendezői, majd versenybírói szempontból. A résztvevők áttekintették a szövetség szabályzatainak 2014. évre vonatkozó fontosabb változásait, valamint hírt kaptak a bizottságok tevékenységéről és a nemzetközi eseményekről.

Délután négy témát érintve változatos előadások következtek a 69. szabály, rádióhasználat, hajók találkozása, valamint orvoslati kérelmek témakörökben.

A hallgatóság aktív hozzászólásai, tapasztalatai segítettek feltérképezni a homályos területeket, amelyek az előadók segítségével váltak világossá. A komoly érdeklődés továbbra is bizonyítja a rendszeres képzés szükségességét, amely remélhetőleg pozitív hatással lesz a hazai vitorlássportra

A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál Előző

A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál

MVK beszámoló a tullni hajókiállításról Következő

MVK beszámoló a tullni hajókiállításról