Siófok  17.2  •  16.9 kn       

Keszthely  16.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  12.2 kn       

Balatonboglár  17.1  •  16.8 kn       

Orfű  19  •  12 kn       

Velencei-tó  19.2  •  14.2 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Versenybírói és versenyrendezői továbbképzésekről szóltak az elmúlt napok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Négy év után már nem túlzás hagyományosnak emlegetni a szezon előtti versenybírói és versenyrendezői továbbképzéseket.

Versenybírói és versenyrendezői továbbképzésekről szóltak az elmúlt napok

Azon túl, hogy segítik ezek az alkalmak a hazai szakemberek naprakész felkészültségét, jó lehetőség találkozni a kollégákkal a téli pihenő után, már-már hangolódva a szezonra.

Két továbbképzési alkalmat hirdetett meg a Versenybíró Bizottság és a Versenyrendező Bizottság, egyet március 1-jére Velencére, egyet pedig március 8-ára Balatonfüredre. Az érdeklődés az idei évre jelentősen emelkedett: míg az elmúlt időszakban évente 60-70 fő vett részt a továbbképzéseken, 2014-ben majdnem 100 érdeklődő hallgatta meg az előadásokat.

A délelőtti órák a 2013. év tapasztalatainak ismertetésével teltek, először versenyrendezői, majd versenybírói szempontból. A résztvevők áttekintették a szövetség szabályzatainak 2014. évre vonatkozó fontosabb változásait, valamint hírt kaptak a bizottságok tevékenységéről és a nemzetközi eseményekről.

Délután négy témát érintve változatos előadások következtek a 69. szabály, rádióhasználat, hajók találkozása, valamint orvoslati kérelmek témakörökben.

A hallgatóság aktív hozzászólásai, tapasztalatai segítettek feltérképezni a homályos területeket, amelyek az előadók segítségével váltak világossá. A komoly érdeklődés továbbra is bizonyítja a rendszeres képzés szükségességét, amely remélhetőleg pozitív hatással lesz a hazai vitorlássportra

A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál Előző

A vártnál gyengébb a szél a Balatonnál

MVK beszámoló a tullni hajókiállításról Következő

MVK beszámoló a tullni hajókiállításról