Siófok  17.7  •  3.3 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  17.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.8  •  4.8 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  16  •  4.2 kn       

Tiszafüred  20.6  •  8.6 kn       

Mályi-tó  17.7  •  8.7 kn       

2022. augusztus 09., kedd

Dugig volt a nagyterem

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

220-an voltak az MVSZ vitorlás elméleti előadássorozat első estjén.

Dugig volt a nagyterem

Szerencsére regisztrálni kellett az előadásra, a rendezők ugyanis eredetileg egy hatvanfős termet bérelték ki a vitorlás elméleti sorozat első eseményére, Litkey Farkas stratégiáról és taktikáról szóló előadására. Aztán, amikor a regisztrálók száma az előzetesen becsült érdeklődést gyorsan meghaladta, akkor még időben váltottak a Sportok Háza nagytermére.

Pótszékeket kellett bevinni, mert kétszázhuszan érkeztek a a tizenegyszeres Kékszalag-győztes, Soling világbajnok, atlantai olimpikon és sokszoros magyar bajnok előadására. Litkey Farkasnak a napokban jelent meg könyve, amit a Budapest Boat Show-n mutattak be a nagyközönségnek.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskolában nevelkedett versenyző nem csak a versenypályákon, hanem ma már az előadótermekben is otthonos. Ezúttal is jól eltalálta a megjelentek többségének megfelelő hangot, és a tőle megszokott módon érthetően és szórakoztatóan adott át tudásából.

A következő előadás március 19-én lesz, amikor Böröcz Bence, a legfiatalabb, de már igen tapasztalt nemzetközi versenybírónk beszél a versenyszabályokról. Talán meglepő, de rengeteg érdekesség rejlik a vitorlás versenyzés száraznak hihető, de rendkívül összetett szabályaiban. Őt egyébként péntek este, vagyis február 21-n az MVM SE előadássorozatán is meg lehet hallgatni, (Link az erről szóló hírhez ITT) amint a szabályok magyarázatát a legutóbbi szezon érdekes eseteivel fűszerezi.

Április 23-án a Sportok Házában pedig újra Litkey tér vissza az előadói szerepbe. Akkor a hajó és vitorlaállításról beszél majd, és aki látta őt a vízen versenyezni, netán küzdött is ellene, az biztosan egyetért abban, hogy az sem lesz egy érdektelen előadás.

Életpálya-modell kellene Előző

Életpálya-modell kellene

Balatonfenyvesen is kikötő épül Következő

Balatonfenyvesen is kikötő épül