Siófok  17.7  •  17.9 kn       

Keszthely  18.9  •  16 kn       

Balatonfüred  17.4  •  18.2 kn       

Balatonboglár  17.7  •  18.6 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  16.8  •  17.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  18.8  •  10.3 kn       

2024. március 29., péntek

A Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége az alábbi tájékoztatást adja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVSZ reagált: Fónagy János, az NFM államtitkárának partnerségi megállapodása a Magyar Vitorlás Központtal

A Magyar Vitorlás Szövetség Elnöksége az alábbi tájékoztatást adja

Kedves Sporttársaink!

A Magyar Vitorlás Szövetség, mint kizárólagos feladatokkal és jogosítványokkal rendelkező országos sportági szakszövetség a médiából értesült, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2013. október 31. napján nyilvánosságra hozta, hogy többek között – a megtévesztő elnevezésű – Magyar Vitorlás Központtal partnerségi megállapodást kötött a vitorlás sportot és a vízi közlekedést érintő jogszabályok előkészítése és véleményezése tárgyában.


A Magyar Vitorlás Szövetség alapvető feladata a Sportról szóló törvény 22. §-nak f) pontja értelmében, hogy a sportág érdekeit képviselje az állami szervek előtt, így érthetetlen és értelmezhetetlen a szakszövetség számára az a megállapodás, amit a minisztérium egy felhatalmazás és jogosítványok nélküli Nonprofit Kft-vel kötött a sportágra vonatkozó jogszabályok előkészítése és véleményezése tekintetében.

A Magyar Vitorlás Központ csak egyike a Magyar Vitorlás Szövetség 126 tagszervezetének. A Magyar Vitorlás Központ alig 4 hónapja van jelen a sportban, csekély társadalmi legitimitással bír, tagsága szinte ismeretlen, a vitorlás sportban eddig semmilyen érdemi szerepet nem játszott. Az egész magyar sportra veszélyes precedenst teremthet, ha újonnan létrejött szervezetek „kikezdhetik” egy-egy sportág szövetségi szintű képviseletét és ebben partner egy államigazgatási csúcsszerv is.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke Dr. Kollár Lajos természetesen mihamarabbi szermélyes találkozót és tájékoztatást kért Fónagy János államtitkár úrtól a kialakult helyzet tisztázása érdekében!

A Magyar Vitorlás Szövetség a Sportról szóló törvényben megszabott feladatának megfelelően, folyamatosan folytatott tárgyalásokat állami szervezetekkel. Idén januárjától ebben a munkában Gerencsér Gergő akkori MVSZ főtitkár is részt vett, ám ő már nem a Szövetség alkalmazottja, amint dr. Gál András Levente sem az MVSZ Elnöke, amióta májusban a 2013. évi rendes MVSZ Közgyűlés demokratikus szavazással, egyértelmű nagy szavazatkülönbséggel nem őt választotta az elnöki posztra. Gerencsér Gergő a választások után felmondott az MVSZ-nél. Jelenleg ő, és néhány korábbi munkatársa is a dr. Gál András Levente által életre hívott Magyar Vitorlás Központ munkatársa.

A Magyar Vitorlás Szövetség kész törvényi feladatának megfelelően partnerként együttműködni minden a vitorlás sportot és a vízi közlekedést érintő jogszabály előkészítése és véleményezése tárgyában, és kész folytatni a korábban, még a közgyűlési választások előtt megkezdett egyeztetéseket is. Hiszen az ilyen tárgyalások nem személyekhez, hanem az tárgyalásokat folytatni jogosult szervezetekhez kötendők.   

Budapest, 2013. november 10.

Holczhauser András
MVSZ főtitkár

Téli Kupa első forduló eredmények Előző

Téli Kupa első forduló eredmények

Elnöki hírlevél (november) Következő

Elnöki hírlevél (november)