Siófok  21.1  •  3.6 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.8 kn       

Orfű  21  •  6 kn       

Velencei-tó  21.3  •  4.4 kn       

Tiszafüred  21.2  •  10.6 kn       

Mályi-tó  20.7  •  8.2 kn       

2022. augusztus 08., hétfő

23 cég már benevezett a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupára

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén rendezik a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupát Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Clubban (BFYC). A versenyre 23 cég már benevezett, néhányan több hajóval, így az előnevezések száma meghaladja a 30 hajót.

23 cég már benevezett a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupára

A versenyt megelőző héten a 30-at meghaladó előnevezés nagyon jónak számít – mondta Rozsnyay Kálmán a verseny ötletgazdája. Az ilyen nagyságrendű előnevezés bíztató a végső létszám tekintetében. Az elmúlt hét év alatt nagy változáson ment keresztül a rendezvény, de szerencsére döntően javára váltak a fejlesztések vagy a kényszerű helyszínváltoztatások.

Korábban a saját cégeink  - az FGF vagy az ACO Magyarország -, nagyon sokat tettek azért, hogy ez a rendezvény a balatoni vitorlásversenyek palettáján ilyen magas presztízsűvé váljon. Örülök annak, hogy mára olyan komoly cégek látnak fantáziát a versenyben, mint a Grundfos, a Jaguar – Land Rover és a Chivas. Nekünk személy szerint is minden Közmű Kupa egy jó alkalom, hogy a cégünk munkatársai – távol a munkahelyi problémáktól – összejöjjenek és szórakozzanak. Sikerült ezen a téren több céget inspirálnunk, hiszen idén a Grundfos és az ACO is a Közmű Kupával köti össze céges találkozóját.

Az eltelt évek során a programok is színesedtek, bővültek. Idén is két napot vitorlázunk, szombaton túraversenyen, vasárnap pedig pályán. A parton már pénteken kezdődnek az események, hiszen ekkor szakmai napot tart a MÉGSZ, lesz Jaguar tesztvezetés és Land Rover off road vetélkedő, majd a Chivas meglepetése zárja a rendezvény nyitónapját.

Szombaton a vitorlázásé a főszerep, de a parton készen állnak a Jaguarok és a Land Roverek, hogy a hajózás után ismét csatasorba álljanak. Modellvitorlás regatta is színesíti az eseményeket és a szokásos Compass tombola sem marad el. A szombati nap versenyeredménye alapján talál gazdára a Seiko részéről felajánlott sportos karóra is. Én már láttam a Grundfos - iparművész által készíttetett - trófeáit és elmondhatom, hogy a regatta történetének legszebb díjaiért versenyzünk majd. Este az aktív sport után jöhet az aktív szórakozás és ennek a jegyében ismét átadjuk a terepet a Chivas-nak.

Vasárnap levezetésképpen pálya-versenyzünk, aminek az eredményhirdetését a befutást követő egy órán belül tartjuk a rendezvénykikötőben.

Biztos vagyok benne, hogy idén is érdemes lesz részt venni a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupán, várunk minden érdeklődőt.

Információ: www.kozmukupa.hu

Jaguar tesztvezetés és Land Rover offroad vetélkedő Előző

Jaguar tesztvezetés és Land Rover offroad vetélkedő

Dolfin Magyar Bajnokság Következő

Dolfin Magyar Bajnokság