Siófok  12.2  •  2.9 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  11.9  •  1.2 kn       

Balatonboglár  12  •  1.7 kn       

Orfű  12  •  5 kn       

Velencei-tó  13.4  •  4.2 kn       

Tiszafüred  12.2  •  3.4 kn       

Mályi-tó  10.7  •  4.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Startra kész a YST 2012

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Harmadik szezonját kezdi a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat, 11 versennyel Keszthelytől Keneséig kínál versenyzési lehetőséget az előnyszám rendszerben induló vitorlázók számára.

Startra kész a YST 2012

A YST alapvetően a yardstick értékelési rendszerben rendezett klubregattákat fogja össze és szervezi kupasorozattá. A kiíró Somogy Megyei Vitorlás Szövetség és szervező partnerei a Balatonfüredi Yacht Club, a Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesület, a Fonyódi Vitorlás Egyesület, a Kenese Marina Port VSE, a Lellei Vitorlás Egylet, a TVSK, a Spartacus Vitorlás Egylet és a Szigligeti Vitorlás Egyesület véglegesítették a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat 2012. évi versenyprogramját és helyszíneit. A Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatonfői Yacht Club kikötők biztosításával segíti a kupasorozat megvalósulását.

Keszhely, Szigliget, Fonyód, Balatonboglár, Ábrahámhegy, Balatonföldvár, Balatonfüred és Balatonkenese lesznek a házigazdái a YST 2012 versenysorozatnak, amely május 12-én Fonyódon startol és november 3-án Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Clubban ér véget.

Az elmúlt két szezon tapasztalatait felhasználva, hosszabb egyeztetést követően döntöttek a szervezők, hogy 2012-ben 11-re csökkentik a fordulók számát, ugyanakkor hatékonyabb kiszolgálást biztosítanak az egyes fordulókat szervező kluboknak. A fordulókat szervező egyesületek, évről évre törekszenek arra, hogy a résztvevők a korábbi évekhez képest színvonalasabb szolgáltatást kapjanak, úgy a vízen, mint a parton egyaránt. Folyamatosan fejlődik a versenyek álló és mozgóképi közvetítése, dokumentálása. A regattákkal és a kupasorozattal kapcsolatos minden lényeges tudnivaló megtalálható a www.yardsticktrophy.hu oldalon és a sorozat Facebook oldalán http://www.facebook.com/pages/Yardstick-Trophy-Nagyhaj%C3%B3s-Kupasorozat/133483673377087

A Pünkösdi Regatta középső napjának csatlakozásával megvalósult egy, a kezdetekkor már kitűzött cél, a sorozat Keszthelytől Keneséig biztosít versenyzési lehetőséget, ellátogatva a Balaton 10 különböző kikötőjébe. A hazai vitorlázás legnagyobb taglétszámot felvonultató klubja, a TVSK 3 versenyt rendez a sorozatban, az LVE kettőt, a többiek egyet-egyet. Részt vesz a sorozatban a két legeredményesebb magyar vitorlás klub a BYC és az SVE is. A két fonyódi klub és a szigligetiek is bizonyították tavaly, hogy érdemes ellátogatni a regattáikra, hiszen ezek a versenyek, kikötőjük legrangosabb eseményei között számon tartott alkalmak. A Kenese Marina Port VSE augusztus 20-i vitorlás ünnepével vesz részt a YST programban, így a Tabu Kupa old timer hajói is rajthoz állnak legalább egy YST versenyen.

Az elmúlt évben 347 különböző hajó indult a YST sorozaton, ezzel a Kékszalagot is magába foglaló Balaton Kupa után a második legnagyobb hazai versenysorozattá nőtte ki magát a viszonylag rövid két éves története alatt.

Robbantani kellett a Dráván Előző

Robbantani kellett a Dráván

ODT facelift Következő

ODT facelift