Siófok  7.2  •  6.8 kn       

Keszthely  5.9  •  11 kn       

Balatonfüred  6.9  •  4.4 kn       

Balatonboglár  7.2  •  6.7 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  8.6  •  5 kn       

Tiszafüred  8.3  •  8.7 kn       

Mályi-tó  8.1  •  7.5 kn       

2024. április 24., szerda

Siófoki Évadzáró, Stefánia Hercegnő Nagydíj 2011.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Napok óta figyeltem az előtejezéseket. Hol napos, hol esős időt ígértek 22-re. Végül is meglehetünk elégedve, Szép napos időben , enyhe szeleskével rajtolt el a több mint 40 hajó.

Siófoki Évadzáró, Stefánia Hercegnő Nagydíj 2011.

Régi "Kikötő Versenyek" emlékét felidézve, a móló árboca és egy bója volt a rajtvonal. Rengeteg néző gyönyörködött a siófoki mólóról a hajókban a rajtól az első fordulóig. A cél a kikötő bejárata volt.

A HUN-7 soling rajtolt a legjobban, pont időben jó lebdülettel jó irányba. Az első fordulónál már a gyors hajók voltak az élen. A Y.s. I. osztály egy hosszabb pályán a Stefánia Nagydíjért versenyzett. A Ys. II. és III. osztályok a Siófoki Évzáró díjaiért egy rövidebb pályán vitorláztak. Az általában megszokott befutási sorrend, hogy a gyors hajók hamar beérnek a célba nem csak hosszabb pálya miatt változott meg. Siófoktól Fűzfő felé félvíztől elállt a szél és míg a rövidebb pályán végig szépen haladtak a hajók a távolabbi bójára igyekvők órákig nézegették azt míg végre megkerülhették.

Ez idő alatt a többiek már teleették magukat a jó házi szalonnával, hagymával, friss kenyérrel. A díjakat is kiosztottuk a célba ért osztályoknak mire a még versenyben lévők elérték a bójájukat. Na és még vissza volt az út Siófokra . Felélénkülő szélben ez már egyszerűbb volt

A célba csaknem egyszerre érkezett a két vezető hajó és rövid idő alatt jöttek a többek is.

Jövőre is várunk mindenkit !

Jó Szelet!

Pomucz Tamás
Siófoki Vízi Sport Kör és a rendezőség

Eredmények
YST pontverseny állása a 12. forduló után

KK Rekord-kísérlet filmen Előző

KK Rekord-kísérlet filmen

Megyebajnokság a Pécsi-tavon Következő

Megyebajnokság a Pécsi-tavon