Siófok  11.6  •  10 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  11.9  •  7.8 kn       

Balatonboglár  11.1  •  9.8 kn       

Orfű  10  •  2 kn       

Velencei-tó  9.6  •  9.7 kn       

Tiszafüred  10.6  •  6 kn       

Mályi-tó  10.1  •  7.1 kn       

2024. április 20., szombat

Vitorlás Napok Orfűn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

1967-ben vitorláztak először az Orfűn található Pécsi-tavon. Egy évvel később már vitorlásversenyt rendeztek, ez volt az első Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny.

Vitorlás Napok Orfűn

Az Orfűi Vitorlás Egyesület most a tizenegyedik Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyre készül. Miért a tizenegyedikre és miért most? A tízedik Vásárhelyi Pál 1977-ben volt és utána hosszú szünet következett. Tavaly szeptemberben döntött az orfűi klub, hogy feléleszti tradicionális versenyét és szeptember 3-5. napjain, a Compass Vitorlás Napokon megrendezi a XI. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyt az Optimist, Finn, Laser és Kalóz osztályok részére. A Vitorlás Napok, a vízen járó emberek számára nyújt programokat. Vitorlásversenyek, nosztalgiatalálkozó, tehetségkutató seregszemle, modellhajó és repülő bemutató, borkóstoló és egyéb gasztronómiai programok, koncert színesítik a három nap eseményeit. Pénteken az RC versenyt követően, vitorlázók és modellvitorlázók összecsapása lesz MM osztályú modellvitorlásokkal, szombaton a rengeteg vitorlázás mellett modellrepülő bemutató és koncert is lesz.

Sikerült emelt szintű díjazást biztosítani, a Compass Team és a Fritz Segel együttműködésének köszönhetően az Optimist osztály győztese egy vadonatúj Fritz vitorlát nyer és a helyezettek is jelentős vitorlavásárlási kedvezményben részesülnek. A utánpótlás korosztály dobogón végzett vitorlázói ezen kívül értékes Stabilo ajándékokat kapnak. Orfűn a kishajós vitorlázás mellett komoly hagyományai vannak a modellvitorlázásnak is, így kézenfekvő volt, hogy a Vitorlás Napok biztosítson keretet a XVIII. Pécsi-tó Kupa RC Sailing versenynek, amely egyben az F5-10 osztály országos bajnoksága is. A szervezők célja, hogy legalább évente egyszer, szeptemberben a vitorlázók Orfűre figyeljenek, sőt látogassanak el a Pécsi-tó partjára, üljenek hajóba vagy vegyenek távirányítót a kezükbe.
 
Általános információk
 
Program
 
Versenykiírások
 
Nevezés
 

Motorola Négykezes Kupa Előző

Motorola Négykezes Kupa

V. ACO-FGF Közmű és Épületgépész Kupa Következő

V. ACO-FGF Közmű és Épületgépész Kupa