Siófok  11.1  •  6.5 kn       

Keszthely  10.9  •  2 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.1  •  9.6 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  3 kn       

Tiszafüred  4.4  •  6 kn       

Mályi-tó  7.1  •  6.7 kn       

2024. október 16., szerda

Jön az idei utolsó balatoni kishajós ranglistaverseny

Jön az idei utolsó balatoni kishajós ranglistaverseny

A kilenc futamos versenyt két osztály, a finnesek és az ILCA osztályokban versenyzői számára írták ki.

A második októberi hétvégén rendezi az Alba Regia SC az idei szezon utolsó kishajós ranglistaversenyét, az Építők Kupát - rendhagyó módon a balatonfüredi Kékszalag Portban. A kilenc futamos versenyt két osztály, a finnesek és az ILCA osztályokban versenyzői számára írták ki.

Változatos időjárás várható az idei szezon utolsó kishajós ranglistaversenyén, az október 11-13-i Építők Kupán, az előrejelzések ugyanis a verseny első napjára kifejezetten erős, 20 csomó körüli északi-északnyugati, majd gyengébb déli-délnyugati áramlásokról szólnak. A rendező Alba Regia SC rendhagyó módon a balatonfüredi Kékszalag Portba vitte a hagyományosan Agárdon lebonyolított regattát – ebben szerepet játszottak a Velencei-tó vízszintjének jelentős mértékű ingadozásai is.

A versenyt a finn és az ILCA osztályok számára írta ki a szervező klub, s mindegyik osztály idei ranglistájába is beleszámít. A kilenc futamot trapéz pályán teljesítik a versenyzők, ez a finnesek számára lehet kevésbé megszokott, ők általában up & down pályán versenyeznek. A verseny elektronikus hirdetőtáblája itt látható.

Az Építők Kupa közvetlen előzményeként a magyar finnes élmezőny néhány tagja részt vett a Garda-tavon Malcesinében rendezett Trofeo A. Menoni International Finn Cup 2024 elnevezésű nemzetközi versenye, ahol ketten is az első tizenötben végeztek a hatvan induló között. Pallay Tibor (THE) a 8. helyet, Kaiser Kristóf (Hajógyár SE) pedig a 13. helyet érte el a megrendezett négy futam alapján. A verseny részletes eredményi itt láthatóak.

MVM J24 Flottabajnokság Előző

MVM J24 Flottabajnokság