Siófok  10  •  9.8 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  9.6  •  9.6 kn       

Balatonboglár  10  •  10.1 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  7.6  •  7.2 kn       

Tiszafüred  8.3  •  7.3 kn       

Mályi-tó  7.9  •  6.6 kn       

2024. október 16., szerda

A Majthényi-Domokos páros a Repülő hollandi bajnok!

A Majthényi-Domokos páros a Repülő hollandi bajnok!

A hazaiakon kívül egy cseh és egy horvát páros indult.

3 nemzet 11 hajója nevezett a földvári, a Spartacus Vitorlás Egylet által rendezett versenyre.

A hazaiakon kívül egy cseh és egy horvát páros indult. A szeptember első hétvégéjén rendezett országos bajnokságon Erdélyi Béla főrendezőnek - szokás szerint - szerencséje volt a széllel, minden nap szép keleti szél fújt, ráadásul nem a helyi termikus, leállós fajta, hanem a nagy légköri folyamatokból következő, országosan fújó keleti, amely a nap folyamán még némiképpen erősödött is.

Hét futam után a bajnoki aranyérmet a tizennégyszeres világbajnok páros, Majthényi Szabolcs és Domokos András nyerte, második lett a Bihary ikerpár, Gergely és Dániel, a dobogó harmadik fokán a Gáborjáni-Szabó Gábor, Köles Gábor kettős állt.

A Pomucz Tamás emlékdíjat - amelyet a bajnokság első futamának győztese őrizhet egy évig - ugyancsak a Majthényi-Domokos páros kapta. A 2020-ban elhunyt Európa-bajnok vitorlázó, volt szövetségi kapitány emlékére alapított vándordíjat egykori versenyzőtársa, Argay Béla adta át.

A díjkiosztón Czeizel Balázs osztálykapitány kiemelte: nagyon nagy eredmény a fiatalok és új párosok megjelenése az osztályban, ráadásul a Bihary ikrek ezüstérme jelzi, egyre inkább komoly ellenfélnek tekinthetők. A fiatalok nemzetközi aktivitása is pozitívum: a Polgár nővérek, Csenge és Luca, valamint a Ziegler Kristóf által kormányzott egység részt vettek az idei floridai világbajnokságon. A Spartacus VE - a legnagyobb sikereket elért hollandisok, az olimpiai bronzérmes Detre Szabolcs és Zsolt, a Pomucz-Argay páros, a Majthényi-Domokos páros klubja - pedig a nyári hónapokban megrendezett Nyári földvári regatták versenysorozattal egyedüliként rendez versenyt ennek a hagyományosan magyar siker-hajóosztálynak. Mindez az osztály hazai fejlődésének záloga.

Eredmények

Kép: Kézai Zsolt/Tenke Botond

visyla

Magabiztosan nyerte a Schatz a NAU 370-es bajnokságot Előző

Magabiztosan nyerte a Schatz a NAU 370-es bajnokságot

Megemlékezéssel kezdődött szerdán a Dragon bajnokság Következő

Megemlékezéssel kezdődött szerdán a Dragon bajnokság