Siófok  21.1  •  3.2 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.1 kn       

Orfű  20  •  5 kn       

Velencei-tó  21.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.7  •  2 kn       

Mályi-tó  24  •  2.7 kn       

2024. július 21., vasárnap

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban!

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban!

Az idei versenyre 9 csapat adta le nevezését. A verseny tervezett formátuma egyszeres teljes körmérkőzés, azaz minden csapat megy minden csapat ellen egyszer

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban!

Az idei versenyre 9 csapat adta le nevezését. A verseny tervezett formátuma egyszeres teljes körmérkőzés, azaz minden csapat megy minden csapat ellen egyszer. A csapatok 4-4 hajóból állnak, futamonként 2 csapat megy. Helyszíni döntőbíráskodás van, így a futamokat 1-1 zsűrimotoros követi. Első nap a megnyitó, kormányosértekezlet, valamint a zsűri szabályértelmező tájékoztatása után vízre szállt a mezőny, majd 20 futamot teljesített a speciális csapatversenyre kialakított S alakú pályán. A futamok hossza 10-12 percesek voltak.

Futamok után a parton Hot-dog party várta a versenyzőket, edzőket, rendezőket.

Második nap az erős, időnként 28 csomós szél miatt halasztással indult a nap, majd 11 óra körül csökkent a szélerő, így vízre szállt a mezőny és a maradék 16 futamot teljesítette a mezőny.

A verseny két napján egy egészen különleges versenyzési formával ismerkedhettek meg a versenyző gyerekek, mivel nem az egyéni teljesítmény volt a fontos, hanem a csapat összteljesítménye. Különlegessége továbbá, hogy kizárólag vízibíráskodás történt, amihez fontos a gyerekek pontos szabályismerete és az óvási bizottság gyors döntéshozó képessége. Minden versenyző, rendező, zsűri, edző sokat tanulhatott az elmúlt két napban, előremutató és hasznos kezdeményezés volt ez a csapatverseny a Magyar Vitorlás Szövetség és az Optimist Osztályszövetség közös szervezésében.

Az ifjúsági vitorlázás lesz a főszereplő Balatonfüreden a Kékszalag Port - ban Előző

Az ifjúsági vitorlázás lesz a főszereplő Balatonfüreden a Kékszalag Port - ban

Herendi porcelán és a Kékszalag vitorlásverseny kéz a kézben jár a Balatonon Következő

Herendi porcelán és a Kékszalag vitorlásverseny kéz a kézben jár a Balatonon