Siófok  25.5  •  4.3 kn       

Keszthely  22.9  •  2 kn       

Balatonfüred  25.2  •  0.9 kn       

Balatonboglár  25.5  •  3.3 kn       

Orfű  24  •  3 kn       

Velencei-tó  27.1  •  5.4 kn       

Tiszafüred  23.1  •  6.6 kn       

Mályi-tó  23.3  •  4.3 kn       

2024. július 16., kedd

Herendi porcelán és a Kékszalag vitorlásverseny kéz a kézben jár a Balatonon

Herendi porcelán és a Kékszalag vitorlásverseny kéz a kézben jár a Balatonon

A kézműves porcelángyártás szinte mit sem változott a kezdetek óta, a herendi szaktudás generációkról – generációkra öröklődik át. Erős gyökerek és innovatív hajtások jellemzik Herendet.

A 200 éves Herendi Porcelánmanufaktúra a kiváló minőségű, kézzel készített és kézzel festett porcelánjairól híres szerte a világban. A kézműves porcelángyártás szinte mit sem változott a kezdetek óta, a herendi szaktudás generációkról – generációkra öröklődik át. Erős gyökerek és innovatív hajtások jellemzik Herendet.  Mind a mai napig a Manufaktúra ihletett merít a 19. századi örökségéből, melyet a 21. század ízléséhez igazítva megújít.  

A Herendi porcelán világszerte ismert márka: Hungarikum, melyet kiemelt értékként tartanak számon szerte a nagyvilágban. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon ismerik kiváló minőségét, egyediségét és különlegességét. Már több mint 60 országban elismerik, hogy a Herendi porcelán a kiváló minőség és az elegancia szimbóluma.  

Az alapanyagok első érintésétől kezdve az utolsó ecsetsimításig a Herendi porcelán születése és díszbe öltöztetése az alkotó ember művészetének, a „kézzel készítésnek” különös ünnepe. Mára a Manufaktúra 16.000 különböző formát, mintegy 4.000 különböző festőmintát és ezek szabad kombinációját képes előállítani. A hatalmas választék mellett, a folyamatos megújulás gondolatisága a tradíció és az innováció! 

A Herendi Porcelánmanufaktúra kezdetektől fogva hivatalos díjszállítója a Kékszalag vitorlásversenynek, amely hazánk legnagyobb és legpatinásabb vitorláseseménye. Ez az együttműködés megtestesíti Herend elkötelezettségét a magyar értékek iránt. 

A Balatonon megrendezett Kékszalag vitorlásverseny, mely Európa leghosszabb tókerülő versenye, idén is a legjobb hajókat és legtehetségesebb vitorlázókat vonzza. A Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges Apponyi mintával járul hozzá az esemény eleganciájához, amely a vitorlásverseny ünnepélyes hangulatát még emlékezetesebbé teszi. 

Az Apponyi minta, amely a Herendi porcelán egyik legismertebb és legkedveltebb motívuma, a hagyomány és modernitás tökéletes egyensúlyát képviseli. Finom vonalai és elegáns megjelenése méltán teszi a magyar porcelánművészet ikonjává.  

A Kékszalag Herendi porcelán fődíja egyedi, kifejezetten erre az évre készített. A minta egy részlete a hullámzó Balatont szimbolizálja, amelyen a vitorlás hajó büszkén hasít végig. A napkorong sziluettje fényes, 24 karátos arannyal festett körben jelenik meg, ezzel is hangsúlyozva az esemény ünnepélyes és elegáns jellegét. 

Ez az egyedülálló díj nemcsak a Kékszalag vitorlásverseny győzteseit jutalmazza, hanem a magyar kézművesség és művészet iránti elkötelezettségünket is tükrözi. A Herendi porcelán célja, hogy minden egyes díjban a hagyományos értékek és a modern design találkozzanak, ezzel is emlékezetessé téve a győztesek számára ezt a kivételes pillanatot. 

Ünnepeljük együtt a Herendi porcelán és Kékszalag vitorlásverseny közös sikereit, amely a hagyomány és az innováció találkozásának ünnepe, és amely büszkén képviseli a magyar értékek örökségét a jövőbe vezető úton!

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 

/támogatói tartalom/

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban! Előző

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban!

EGIS Kupa - Idén up & down pályaversenyként Következő

EGIS Kupa - Idén up & down pályaversenyként