Siófok  16.1  •  2.4 kn       

Keszthely  12.9  •  5 kn       

Balatonfüred  15.8  •  0.9 kn       

Balatonboglár  16.1  •  2.5 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  14.6  •  2.2 kn       

Tiszafüred  13.5  •  6.6 kn       

Mályi-tó  12.7  •  4.6 kn       

2024. május 27., hétfő

Az Elliott 770 osztály 2023 - as évértékelője

Az Elliott 770 osztály 2023 - as évértékelője

Olyan, mint a folyékony mosószer, csak élvezet használni. Egyszerű, fenntartható, könnyen tanulható.

Csapatós sportverda és családi túrahajó egyben. Olyan, mint a folyékony mosószer, csak élvezet használni. Egyszerű, fenntartható, könnyen tanulható.  

Elliott 770 osztály – A legvidámabb one design baráti kör  

Összetartó, barátságos, befogadó banda. Legyen szó közös edzésről, hajóbeállításról vagy parti összetartásról, az „elliottosok” minden körülmények között, nagy létszámban elérhetőek. Eleget téve a sokszínűség mind magasabb társadalmi elvárásának: Női csapat, Férfi csapat, Vegyes csapat és Családi csapat is képviselteti magát osztályunkban.

A 2023-as év ismét mozgalmasra sikerült. Tervezett tisztújítás eredményeként Virág Balázs személyében új osztálykapitányt választottunk. Kovács Ákos osztályért tett évtizedes, áldozatos munkáját ezúton is nagyon köszönjük. Éljen!    

A frissen választott Technikai bizottsági tagok a hajó tovább fejlesztésén fáradoznak. Elkezdődött az utánpótlás kinevelése, illetve annak beismerése, hogy tanulhatunk az utánpótlás korúaktól. Több egység is rendkívüli eredményeket ért el fiatalok bevonzásával. Célunk ennek folytatása, a nagyhajós pályaversenyzés népszerűsítése.  

Ha Elliott 770, akkor pályaverseny.

Osztályunk évek óta az egyik legnépesebb a One Design Trophy sorozatban. Nem csoda, hogy a ranglista versenyeink gerincét (egyhangú szavazással) a 4 ODT hétvége alkotja. Rendkívül szoros és élvezetes küzdelmek jellemezték az egész évet. Bár a szezon első felében az Emma dominált, a Bajnokságot végül meggyőző fölénnyel a Virág Flóra vezette Pegazus nyerte. A családi csapat évek óta egyre közelebb került a győzelemhez, így megérdemelten vihették haza a legértékesebb trófeát.  

Az osztály a túraversenyeken is rendkívül aktív és eredményes volt. A Kékszalagon 9, a Félszigetkerülőn 13 Elliott indult, köztük egy osztrák egységgel. Lassan elmondhatjuk, hogy a Szüreti Regatta Elliott verseny, hiszen az elmúlt 6 évben 3 alkalommal is valamelyik egységünk nyert Yardstick értékelésben. Idén a Party diadalmaskodott. Különösen szép eredmény ez egy csupán fock-grósz-genakkeres hajótól. 

2023 a hölgyek éve volt. Amellett, hogy női kormányos nyerte a Bajnokságot és a Füred kupát, a legaktívabb és talán legtöbbet fejlődő egységünk a tisztán női csapat, a Lilly Elliott volt. 15 versenyen vettek részt a szezon során. Egy Füred ODT 2., Kékszalag 3. és egy Dér Kupa győzelemmel zárták az évet. Gratulálunk csajok! 

Az álmos kezdés után végül viszonylag könnyen teljesítettük a 2024-es osztálystátusz követelményeit. Bizakodóan várjuk a szezont, és szívesen látunk mindenkit, aki csatlakozna az Elliott-csapathoz. 

Néhány adat a végére:

MVSZ E770 2023 ranglista:

1. Pegazus

2. Emma

3. Nomád

Hajók száma a főbb versenyeken:

Évadnyitó: 7

Kenese OD: 6

Csopak OD: 6

Földvár OD: 8

Kékszalag: 9

OB: 10

Füred OD: 8

Félszigetkerülő: 13

Szerző: Koncz Ádám 

Március 15 - én nyitott a megújult Balaton Club Balatonföldvár - ON Előző

Március 15 - én nyitott a megújult Balaton Club Balatonföldvár - ON

Agárdon kezdődött az idei hazai kishajós versenyszezon Következő

Agárdon kezdődött az idei hazai kishajós versenyszezon