Siófok  18.3  •  6.4 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  18  •  7.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  6 kn       

Orfű  16  •  7 kn       

Velencei-tó  18.6  •  6.5 kn       

Tiszafüred  17.8  •  7.4 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

Edzőtábor kezdődött a szövetségi kapitányok vezetésével

Edzőtábor kezdődött a szövetségi kapitányok vezetésével

A többnapos program keretében a pszichológiai és fizikai felkészülés mellett éles versenyszituációkban próbálhatják ki magukat a hazai válogatott keret tagjai.

A 2032-es olimpiai program előkészítéseként edzőtáborsorozatot indít a vitorlás sportág két hazai Szövetségi Kapitánya. A többnapos program keretében a pszichológiai és fizikai felkészülés mellett éles versenyszituációkban próbálhatják ki magukat a hazai válogatott keret tagjai.

„Egyik kiemelt célunk, hogy elkezdjünk dolgozni a 2032-es Olimpiai programon. Szeretnénk ugyanis azokat a kiemelkedő fiatal vitorlázókat, akikben megvan az ambíció és a potenciál,  segíteni abban, hogy 2032-ben olimpiai éremmel térhessenek haza” – fogalmazott Ian Ainslie szövetségi kapitány. A program keretein belül további készségeket szerezhetnek a vitorlázók, amelyek túlmutatnak az egyes klubprogramjaik keretein.

„Mindenek előtt szeretnénk megismerkedni a fiatalokkal és szeretnénk, ha nekik is lehetőségük lenne megismerni minket. Abban az esetben, ha látszik a sikeres közös munka lehetősége, szeretnénk együttműködni a klubokkal, a szülőkkel, az edzőkkel és az osztályszövetségekkel. Ennek keretében testreszabott, hosszútávú fejlesztési tervet dolgoznánk ki a fiatalok számára, amely kiegészíti a már meglévő programjukat.” - tette hozzá.  

Ennek az ismerkedési folyamatnak fontos állomása az edzőtáborok megtartása.

„Ezeken az alkalmakon az ismerekedésen túl lehetőségünk van felmérni a bennük rejlő lehetőségeket. 2024 tavaszán szeretnénk elkezdeni a közös munkát a 2032-es development squad-dal, amely ezen vitorlázók egy szűkebb csoportjából áll majd.” - mondta el Ian Ainslie.  

Az első felmérő edzőtábor október 27-én kezdődik a Kékszalag Port-ban és október 31-ig tart majd.

„A táborban szakértők segítenek majd minket abban, hogy a vitorlázókat minél szakszerűbben mérhessük fel mind pszichológia mind fizikai szempontból. A vízen pedig különböző feladatok, versenyszituációk és futamok várják őket. Reméljük, hogy a táborban résztvevők jól érzik majd magukat, sokat tanulnak és inspirációt kapnak, hogy beteljesítsék az álmaikat.”

November 6-án hétfőn a Kékszalag Port-ban, Berecz Zsombor és Ian Ainslie, a két hazai Szövetségi Kapitány ismerteti a válogatott munkájával kapcsolatos terveiket.

Személyes és online részvételre is lehetőséget biztosítunk.

Az eseményre jelentkezni itt lehet 2023. november másodikáig!

A Capella 70 - es cirkáló (Dávid Péter, Vöneky Ákos) nyerte a XIX. Rudi Trans 4 kezest Előző

A Capella 70 - es cirkáló (Dávid Péter, Vöneky Ákos) nyerte a XIX. Rudi Trans 4 kezest

A Finnesek idei éve Következő

A Finnesek idei éve