Siófok  16.1  •  7.9 kn       

Keszthely  17.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.8  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  17.7  •  8.6 kn       

Tiszafüred  13.6  •  5.1 kn       

Mályi-tó  12.8  •  2.2 kn       

2024. május 02., csütörtök

Héder Benedek Barna az ILCA 4 Bajnok!

Héder Benedek Barna az ILCA 4 Bajnok!

Balatonfüreden a nyári Európa-kupa versennyel egyidőben megrendezett bajnokságot nem lehetett befejezni, mert csak három futamra volt elegendő szél.

A Balatonfüreden kezdődött ILCA 4 országos bajnokság Tihanyban fejeződött be október 8-án.

Balatonfüreden a nyári Európa-kupa versennyel egyidőben megrendezett bajnokságot nem lehetett befejezni, mert csak három futamra volt elegendő szél. Így október második hétvégéjén a Tihanyi Hajós Egylet a finnes Építők kupával egyidőben rendezte meg az ILCA 4 vitorlázók bajnokságának befejező futamait. Az időjárási körülmények ideálisak voltak, szombaton és vasárnap is szép délnyugati fújt, egyedül a legutolsó futam végét zavarta meg egy északiasodás. A három Füreden megrendezett és a négy Tihanyban levitorlázott futam után hét futam alapján hirdettek végeredményt a harmincöt induló számára. Az U 18 abszolút bajnoki dobogó legfelső fokára Héder Benedek Barna (Spartacus VE) állhatott fel, az ezüstérmes Rácz Mihály (PRO SE), a bronzérmes Lackó Sára (BYC) lett. Lackó Sára lett az U 18 női bajnok. Az U 16 fiú kategória aranyérmét Nagy Patrik (BYC), az U 16 lány aranyat Aklan Luca (MVM SE) nyerte. Héder Benedek Barna a tihanyi "forduló" mind a négy futamát megnyerte.

Héder Bendzsi legutóbb a 420-as bajnokságon szerepelt, és nyert ezüstérmet a THE-s Bősze Marcellel. Whatsappon kérdeztem meg: Csak nem hajóosztály váltáson, kétszemélyes hajóba való átülésen gondolkodsz?

"Meghívtak a 420-as bajnokságra, és csak kikapcsolódásként indultam el Marcellel. Szuper volt, hogy ennyire jól sikerült az első 420-as versenyem, de egyáltalán nem gondolkodom hajóosztály váltáson. Marad a Laser, hiszen ebben most kezdenek jönni a sikerek, nemzetközi mezőnyökben is. Egyedül azt nem döntöttük még el, hogy folytatom-e még egy évig az ILCA 4-ben, vagy váltok ILCA 6-ra. Ez sok mindentől függ: például hogy a súlyom és a testmagasságom hogyan alakul a közeljövőben."

Eredmények a csatolt fájlokban

Visy László Oszi

 

IMG-20231008-WA0013.jpg (1 órával ezelőtt)

IMG-20231008-WA0014.jpg (1 órával ezelőtt)

IMG-20231008-WA0015.jpg (1 órával ezelőtt)

Új elnök két MVSZ bizottság élén Előző

Új elnök két MVSZ bizottság élén

Illik? Nem illik? Szabálytalan? Elnézzük vagy büntessük? Következő

Illik? Nem illik? Szabálytalan? Elnézzük vagy büntessük?