Siófok  15.5  •  7.7 kn       

Keszthely  14.9  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  7 kn       

Balatonboglár  15.3  •  7 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  15.5  •  7.5 kn       

Tiszafüred  11.6  •  3.6 kn       

Mályi-tó  12.3  •  2.6 kn       

2024. május 02., csütörtök

Új elnök két MVSZ bizottság élén

Új elnök két MVSZ bizottság élén

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége október 3-i ülésén - egyhangú szavazással - szervezeti és személyi változásokról is döntött.

Pál Gaszton „Öreg” a Nagyhajós Bizottság új elnöke, Toronyi Bence az önálló Technikai bizottságot vezeti.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége október 3-i ülésén - egyhangú szavazással - szervezeti és személyi változásokról is döntött.

Haranghy Csaba elnök felkérte a nagyhajós osztálykapitányokat, hogy tegyenek javaslatot a Nagyhajós bizottság megüresedett elnöki posztjára. A hajóosztályok egyhangúlag Pál Gasztont javasolták a posztra. Megbízása egy évre, a jelenlegi elnökség mandátumának lejártáig szól. Szándéka szerint a bizottságot a nagyhajós flották delegáltjaiból állítja össze.

Öt nagyhajós flottában gondolkodom, ezek közül több már működik, néhányat fel kell éleszteni. Ezek a Klasszikus, a One Design, a Sport (ide tartozik minden olyan osztálykeretek között versenyző hajó, amely nem klasszikus és nem One Design), Yardstick és Többtestű. A flották delegáltjait elfogadom, és az Elnökség elé terjesztem majd. A terveimről röviden: apró lépésekkel szeretnék haladni, a pillanatnyilag rendelkezésemre álló egy évben nem szeretnék forradalmi változást. Semmit sem szeretnék a többség akarata ellenére tenni, ezért tartom nagyon fontosnak a flottákra való támaszkodást és tervezem a rendszeres osztálykapitányi találkozókat is, az elsőt novemberben. A bizottság fontos feladata tehát a közakarat monitorozása, a vélemények összesítése, ezekből kiderül, melyek azok a változtatások, amelyek szükségesek és a versenyző többség szándékaival is találkoznak. A legfontosabb cél mindenképpen az, hogy 2024-ben is ugyanolyan jól érezzük magunkat a vízen, mint az idén.”

A Nagyhajós bizottságból kikerült az eddigi Hajózástechnikai albizottság, az új, önálló Technikai bizottság vezetője Toronyi Bence lett.

A felkérésem nekem is egy évre szól. A következő néhány hétben lesz végleges a bizottsági tagok névsora. Összeállítottam egy olyan 10-12 pontból álló listát, amelyben azokat a tennivalókat soroltam fel, amelyek ez alatt az egy év alatt elvégezhetők. A következő elnökségi ülésen dől el, melyek lesznek ezek közül a legsürgősebbek. Ezek közt szerepelnek Yardstick ügyek, osztályszabályok módosításai, a felmérők továbbképzésével, eszközellátásával kapcsolatos kérdések, amelyben együttműködünk a Versenyek tisztségviselőinek bizottságával. Fontosnak tartom, hogy a Technikai bizottság önálló lett, hiszen egyáltalán nem csak a nagyhajós osztályokkal kapcsolatos ügyeket kell majd felügyelnünk és megoldanunk. Fontos újra a nemzetközi követelmények szintjére hozni a versenyzésnek ezt a fontos területét”- mondta Toronyi Bence.

visyla

Márton András, Vágó Mátyás, Dávoti Tamara az Optimist kategóriák bajnokai! Előző

Márton András, Vágó Mátyás, Dávoti Tamara az Optimist kategóriák bajnokai!

Héder Benedek Barna az ILCA 4 Bajnok! Következő

Héder Benedek Barna az ILCA 4 Bajnok!