Siófok  16.6  •  5.1 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.6  •  2.8 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  14.5  •  4.6 kn       

Tiszafüred  12.2  •  3.4 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.7 kn       

2024. május 23., csütörtök

Dolphin Magyar Bajnokság 2023

Dolphin Magyar Bajnokság 2023

A megszokott remek házigazda-vendéglátó szerepét az Atomerőmű Sportegyesület, a Koloska Marina és a REKÖ idén is hozta, minden este meleg vacsora, remek szekszárdi borok, no és az elmaradhatatlan paksi halászlé emelte a rendezvény színvonalát.

Ezen a hétvégén Balatonfüred - Csopak - Széplak háromszögben az MVSZ - ASE - VISE szervezésében zajlott a Bajnokság. A megszokott remek házigazda-vendéglátó szerepét az Atomerőmű Sportegyesület, a Koloska Marina és a REKÖ idén is hozta, minden este meleg vacsora, remek szekszárdi borok, no és az elmaradhatatlan paksi halászlé emelte a rendezvény színvonalát. 

Tudtuk, hogy a vízen nem lesznek egyszerű napjaink, a hétvégére semmi szelet, erős felmelegedést prognosztizált a meteorológia.

Csütörtökön kezdődött a szélvadászat. Az első gyengeszeles futam, a megszokott helyünkön a Kerekedi öböl előtti vízterületen, a Füred - Siófok hajózási útvonal ÉK-i oldalán, az É-i part felőli harmadban 3-5 kts ÉK-KÉK-i szélben zajlott. Majd egy csekély órás vízi halasztás közben "leköltöztünk" a déli partra, ahol még a cső "dűznijében" az 5-7 kts É-ÉÉK szélben is sikerült egy remek futamot rendezni. Pénteken és szombaton nem bíztuk a véletlenre, mindkét napon korábban kezdtünk, Csopak előtt, így mindkét nap 3-3 futamot sikerült behúzni, a szokásos nyár elejére jellemző reggel 8-9 órára felépülő, majd 11 és 13 óra között leálló ÉK-K -i 5-7 kts erősségű szélben. Az utolsó napra is maradt egy futam a 3-5 kts keleti szélben. 

Nyugodt és stabil volt a légkör, az OMSZ. meteo előrejelzések maximálisan bejöttek a bajnokság négy napja alatt, pontosan ott fújt, olyan irányból és annyi amit előre jeleztek.

A jellemzően gyenge szeles  Bajnokságon az első két helyért több futamban is a rajttól a célig szinte match race folyt a déli parti Roxane (Vízügyi SC) és az északi parti Suppy (Atomerőmű SE) között. Rajttól célig látványos, takarások, luv csaták, kihalzolások Több esetben a befutónál két kör után is csupán fél hajónyi volt a különbség a két 26-os között. A címvédő Suppy két korai rajtot is benyelt, a második napon, így számukra a dobogó első foka gyorsan kérdésessé vált, de utána sem eresztették ellenfelünket és a versenyt, becsületesen küzdöttek, tették látványossá az első két hajó csatáját. A dobogó harmadik helyét egyenletes teljesítménnyel a 28-as Natita (TVSK) hozta, a két 26-os csatájába nem tudott beleszólni, de a kis szélben futamot is tudott nyerni a hajó. Elvileg a Natita ellenfele lehetett volna három ASE 28-as is, a HUNGER, a korábbi Rozália (ma CIRKA) és a Gyöngyszem (mindhárom hajó vitorlázata alapján képes lett volna felvenni a kesztyűt), de az ASE fiúk és lányok eleresztették ezt a lehetőséget.

A szelet vadászva, a hétvégét maximálisan kimaxolva 9 teljesített futam után lehetett eredményt hirdetni.   

Ismét Magyar hajó, a FLAAR 24 az Év Európai Jachtja díj jelöltjei közt Előző

Ismét Magyar hajó, a FLAAR 24 az Év Európai Jachtja díj jelöltjei közt

Csütörtökön rajtol a Finn Dingi Országos Bajnokság Következő

Csütörtökön rajtol a Finn Dingi Országos Bajnokság