Siófok  14.4  •  3.7 kn       

Keszthely  10.9  •  0 kn       

Balatonfüred  14.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.2 kn       

Orfű  13  •  7 kn       

Velencei-tó  13.6  •  3.8 kn       

Tiszafüred  12.2  •  5.7 kn       

Mályi-tó  11  •  1.9 kn       

2024. május 05., vasárnap

Magyar éllovas az Almádiban zajló nemzetközi katamaránversenyen

Magyar éllovas az Almádiban zajló nemzetközi katamaránversenyen

A kikötőben töltött időt asztalitenisszel, röplabdázással, darts- és SUP-versenyekkel, valamint palacsintasütéssel töltik a fiatalok.

Változatos parti programokkal kötik le a versenyzőket a Balatonalmádiban zajló Nacra 15 SuperSeries nemzetközi versenyen – egyben katamarán és Flaar 18 országos bajnokságon –, az időjárás ugyanis erre bőven hagy lehetőséget. A kikötőben töltött időt asztalitenisszel, röplabdázással, darts- és SUP-versenyekkel, valamint palacsintasütéssel töltik a fiatalok. Péntek este pedig a Hotel Nereus-ban vacsorával kedveskedett a szervező egyesület a versenyzőknek, ahol gulyás- és rétespartin vehettek részt.

A verseny harmadik napjának egy levitorlázott futammal vágtak neki a mezőnyök, és a szombati nap első felében sem tudtak vízre szállni. A számos támogató által erősített verseny két lengyel Nacra 15-ös egység jelenlétével vált nemzetközivé, akik már a rajt előtti két napban is a helyszínen tréningeztek.

Az eddigi egyetlen érvényes futamot (egy elrajtolt, de félbe szakított futamot is fel lehetett jegyezni) a Nacra 15 osztályba a Dávoti Gréta (BYC) és Puskás Léna (Katamarán Suli) kettős nyerte. „Amikor meghallottuk, hogy nekünk szólt a duda, nagyon megörültünk. A futam elején még vezettünk, majd a hátszélben egy kisebb hiba miatt a második helyre szorultunk, de amint a befutónál kiderült, mégis mi lettünk az elsők” – mondta a befutót követően Dávoti Gréta kormányos.

„Gréta és Léna gyenge szélben nagyon jól vitorláznak. Ebben a szélben mindig ott vannak a top 3-ban.” – mondta a győztes páros edzője, Virág Flóra. A megnyert futamban a rajtjuk nagyon jó volt, a szél felőli oldalon kezdtek. „Az első pályajelet ők vették elsőnek, de utána a hátszélben volt egy taktikai hibájuk, későn halzoltak a második, a mögöttük lévő hajóra, és emiatt beleragadtak egy lyukba, de utána szépen tartották ugyanezt a pozíciót, és így meg tudták nyerni a futamot.”

A Formula 18 osztályban a Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor egység áll az első helyen, míg a Flaar 18 mezőnyt a Fazekas László és Szamosi Viktor (TVVSE) kettős vezeti.

A verseny eddig eltelt időszakát gyenge, változatos irányú szelek jellemezték, de Böröcz Bence vezető rendező és csapata ugrásra készen áll, azaz folyamatosan keresik a futamrendezés lehetőségét, és mérik a szelet a versenyterületen.

A versenynek a Team Kaáli kikötő ad otthont, amely egyben a Team Kaáli Decision 35-ös nagykatamarán lakhelye is. A kikötő és a vitorláshajó névadója Kaáli Nagy Géza professzor, a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeum megálmodója. A szervező egyesület a Katamarán Sportegyesület. A Team Kaáli kikötőjén kívül a Katamarán Sportegyesület kikötőjéből érkeznek a Formula 18 osztály hajói, a Nereus Hoteléből pedig a Flaar 18-as flotta. A regattát Balatonalmádi városa mellett a Katamarán Suli is támogatja, a Nana Boat és a Kenguru Sailing szponzorálja, a szakmai partner pedig a Balatonfüredi Yacht Club.

Szöveg és fotók forrása: Magyar éllovas az Almádiban zajló nemzetközi katamarán versenyen · Katamarán Sportegyesület (katamaran.hu)

Ilyen volt a 11mOD, Sudár Regatta Országos bajnokság, Melges24 Flottabajnokság Előző

Ilyen volt a 11mOD, Sudár Regatta Országos bajnokság, Melges24 Flottabajnokság

26. ARTESZ KUPA, valamint 470-es és Junior Kalóz Magyar Bajnokság Következő

26. ARTESZ KUPA, valamint 470-es és Junior Kalóz Magyar Bajnokság