Siófok  17.2  •  0.5 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.2  •  1.4 kn       

Orfű  15  •  6 kn       

Velencei-tó  16.6  •  2.8 kn       

Tiszafüred  11.7  •  3.2 kn       

Mályi-tó  17.1  •  4.7 kn       

2024. május 04., szombat

Ilyen volt a 11mOD, Sudár Regatta Országos bajnokság, Melges24 Flottabajnokság

Ilyen volt a 11mOD, Sudár Regatta Országos bajnokság, Melges24 Flottabajnokság

Az időjárás-előrejelzés nem volt túl biztató, mégis a bajnokságok első két napján már öt futamon voltak túl a versenyzők.

2023. augusztus 10. és 13. között rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club a 2023. évi 11m OD, Sudár Regatta Országos Bajnokságot és Melges 24 Flottabajnokságot, amelynek utolsó két napja kiegészült a Füred Kupa One Design Trophyval.

Az időjárás-előrejelzés nem volt túl biztató, mégis a bajnokságok első két napján már öt futamon voltak túl a versenyzők. Nehéz szélviszonyok között, kellő türelemmel kivárták a lehetőségeket

Az első nap parti halasztással kezdődött, majd kicsúszott a vízre a mezőny, és egy futamot sikerült teljesíteni. A második próbálkozásból végül november lobogóval érvénytelenítésre került sor egy erőteljes szélforduló miatt. A csütörtöki napon az országos bajnokság indulóit pizzapartival várták a partra érkezéskor

A pénteken egy órás parti halasztással kezdtek, majd megérkezett az északi szél, ami szintén játékos volt mind a versenyzői mind a versenyrendezői oldalról, de a 3-16 csomó közötti szélben tudtak rendezni négy futamot. Ezek mindegyike fair körülmények között zajlott.

A szombaton a Füred Kupa One Design Trophy négy induló hajóosztályának: Asso 99, Elliott 770, Scholtz 22, J/24 is elkezdődött a regatta. Azaz csak kezdődött volna… Sajnos az időjárás ezen a napon nem volt kegyes a mezőnyhöz, így egész nap parti halasztással telt, a nap végén kolbászpartival és borkostolóval várta a rendezőegyesület a két verseny indulóit.

A negyedik nap egy órával korábbra hozta a rendezőség a figyelmeztető jelzést, ami a meteorológiai-előrejelzés szerint indokolt volt, de mégsem jött a várva várt szél. 12:40-kor azonban – kisebb csodaként – megérkezett a szél, amelyben a Füred Kupa ODT indulóinak egy futam belefért mindegyik hajóosztálynak, így végül náluk is tudtak eredményt hirdetni.

Az eredményekről a BYC-oldalán, ide kattintva lehet tájélkozódni. 

Szöveg és fotók forrása: BYC

Tíz futammal zárult az RS Feva OB Előző

Tíz futammal zárult az RS Feva OB

Magyar éllovas az Almádiban zajló nemzetközi katamaránversenyen Következő

Magyar éllovas az Almádiban zajló nemzetközi katamaránversenyen