Siófok  18.3  •  18 kn       

Keszthely  16.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  14.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  19 kn       

Orfű  20  •  12 kn       

Velencei-tó  19.5  •  10.9 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Ünnepélyes keretek között elindult a szezon

Ünnepélyes keretek között elindult a szezon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ünnepség keretében a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti lobogót az 1896-ban épült idén 126 éves Kishamis árbocára, majd hagyományainkhoz híven a Balaton megkoszorúzása következett a vitorlás fedélzetéről.

Megtartották a hagyományos Vitorlabontót Balatonfüreden, a Vitorlás téren. Az ünnepség keretében a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti lobogót az 1896-ban épült idén 126 éves Kishamis árbocára, majd hagyományainkhoz híven a Balaton megkoszorúzása következett a vitorlás fedélzetéről. Majd következett a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Évadnyitó verseny. 

Az idei Vitorlabontó Ünnepség Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara térzene-koncertjével vette kezdetét, majd a Balatonfüredi Yacht Club növendékei érkeztek a Magyar Viorlás Szövetség zászlajával a Vitorlás térre. A köszöntő beszédek sorát a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kezdte. Haranghy Csaba kiemelte: nem csupán a Balatonon, hanem hazánk számos kisebb taván is aktív vitorlásélet folyik, de kétségtelen hogy a Balaton központi szerepet tölt be a sportág életébe. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke köszöntötte a vitorlázótársakat, majd a megjelent vendégekhez s szólva kiemelte, a vitorlázás bárki számára elérhető. Példaként említette a Balaton legújabb kikötőjét, a Balatonfüred városával, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen létrehozott balatonfüredi Kékszalag Portot, mely minden látogató előtt nyitva áll, aki megismerkedne a vízisportokkal, ezen belül is kiemelten vitorlázással.

Az ünnepélyről szóló részletes beszámolót a Vitorlázzithhon.hu oldalán, itt olvasható

Eredmények: https://mvszhirdetotabla.hu/balatoni-evadnyito-2023/eredmenyek

Siklósi Lajos, Siki elment... Előző

Siklósi Lajos, Siki elment...

Megújul és nagyobb lesz idén a Process Solutions katamarán – a tizenháromszoros győztes Litkey Farkas így készül az idei Kékszalagra Következő

Megújul és nagyobb lesz idén a Process Solutions katamarán – a tizenháromszoros győztes Litkey Farkas így készül az idei Kékszalagra