Siófok  19.9  •  12 kn       

Keszthely  19.9  •  3 kn       

Balatonfüred  19.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  19.3  •  12 kn       

Orfű  21  •  9 kn       

Velencei-tó  18.9  •  10.4 kn       

Tiszafüred  20.2  •  11.9 kn       

Mályi-tó  19.1  •  1.8 kn       

2024. április 15., hétfő

Siklósi Lajos, Siki elment...

Siklósi Lajos, Siki elment...

Fogalmazhatunk úgy is, hogy Sikinek két sikeres pályafutást adott a Jóisten a magyar vitorlássport javára.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy Sikinek két sikeres pályafutást adott a Jóisten a magyar vitorlássport javára. Az első az ötvenes-hatvanas évekhez kötődik, ezek a versenyző évek. Mai szemmel nézve későn, 17 évesen kezdett vitorlázni a sokféle sportban ügyes fiatalember. Az almádi Építőkben akkoriban igen színvonalas vitorlásélet folyt, saját maguk építettek versenyhajókat, Siki Nagy Károllyal saját építésű Szalonkával nyert magyar bajnokságot 1955-ben és 1957-ben. 1959-ben pedig megnyerték a Repülő Hollandi bajnokságot, olimpiai kerettagok lettek.

Végül mégsem ők utaztak az ötkarikás játékokra, és ez megtörte a szépen induló versenyzői pályafutást. Ezután megépítette az első műanyag repülőhollandit Magyarországon, Finnben is versenyzett. Akkor készült róla az az ikonikus fotó, amelyből népszerű balatoni képeslapot is nyomtattak.

A második "élet" azonban az élversenyző évek után kezdődött. A túravitorlázás, nagyhajós versenyzés persze megmaradt, de a közösségépítés, a fiatalok nevelése vált igazán fontossá. Nélküle nem lenne a Veszprémi Egyetemi Sport Clubnak vitorlás szakosztálya, nem lennének az egyetemi kalózok és nem lenne a B24 - Hydra, amelyeken generációk nőttek fel, és tanultak meg vitorlázni az Ő oktató munkájával.

Nem volt sohasem reflektorfényben, azok ismerték igazán, akik közel álltak hozzá, akiket vitorlázni tanított. Jókezű hajóépítő, tehetséges, sikeres versenyző és kiváló szervező, nevelő volt. Nyugodjék békében!

Valósítsd meg álmaidat! - Ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tartanak nőknek a Kékszalag Port - ban Előző

Valósítsd meg álmaidat! - Ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tartanak nőknek a Kékszalag Port - ban

Ünnepélyes keretek között elindult a szezon Következő

Ünnepélyes keretek között elindult a szezon