Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  15.2  •  2.1 kn       

Balatonboglár  15.5  •  3.8 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  13.4  •  1.7 kn       

Tiszafüred  13.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  13.8  •  2.4 kn       

2024. június 15., szombat

Az Atomerőmű Kupával nyitja meg az idei versenyszezonját az ASE VSC

Az Atomerőmű Kupával nyitja meg az idei versenyszezonját az ASE VSC

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az eseményre 2023. május 5. és 7. között kerül sor, melyre a szervező egyesület 3 hajóosztály versenyzőit is nagy szeretettel várja.

A hosszú évtizedekre visszanyúló hagyományait megőrizve az ASE VSC idén is megrendezi évadnyitó versenyét, az ATOM KUPÁ-t. Az eseményre 2023. május 5. és 7. között kerül sor, melyre a szervező egyesület 3 hajóosztály versenyzőit is nagy szeretettel várja.

A Koloska Kikötő a szezonra készen áll és a csütörtöki nappal megnyitja kapuit mindazokat a sportolókat fogadva, akik szeretnék megmérettetni magukat a hétvégére tervezett 3 napos verseny során. Május 5.-vel elsőként a Finn-dingi hajóosztályban versenyzők szállnak majd vízre és reményeink szerint megkezdve az évadot, egy sikeres nappal indulhat a 2023-as ASE VSC szezon. Május 6.-tól a finnesek mellé társulnak a Kalóz felnőtt és ifi, illetve a 470-es hajóosztályok nevezett versenyzői is, így kibővülve immáron három hajóosztály szeli majd a Balaton habjait a Balatonfüred előtti vízterületen.

A versenykiírásban (szerk.: ami ide kattintva érhető el) közzétettek alapján a nevezés minden hajóosztály számára online, az MVSZ VIHAR rendszerén keresztül történik, valamint a versenyt megelőzően a helyszínen, a balatonfüredi Koloska Kikötőben, a versenyirodán is lehetséges. Az eseményen való részvételt a rendező egyesület weboldalán is lehet jelezni, mely a www.asevsc.hu/versenyek fül alatt az ATOMKUPA megfelelő hajóosztály felhívásánál a jelentkezés gombra kattintva érhető el. A Finn hajóosztály részére kiírt három nap alatt 8, míg a kalóz, valamint a 470-es versenyzőknek a 2 napos versenyen 5 futamot tervez a versenyrendezőség.

Reményeink szerint az időjárás is a vitorlázóknak kedves oldalát mutatja és mindhárom hajóosztály részére egy igazi szélben gazdag hétvége előtt állunk.

A szervezők a nevezett részvevőket a versenyek után, a parton meleg vacsorával várják, valamint a szombati napon az Eszterbauer Borászat boraiból is ízelítőt kaphatnak.

Az ASE VSC rendezői gárdája Molnár Csaba ( Egér ) versenyvezetésével, Hantó István, Tusnai Vera és László Zoltán bíráskodásával várja a versenyzők jelentkezését és a háromnapos verseny lebonyolítását.

Találkozzunk a kikötőben és a verseny során a vízen!

Jó szelet!

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Szöveg: Koppány Emese

Fotó: ASE VSC

Május 6. - án Tolnay Kálmán Emlékverseny Előző

Május 6. - án Tolnay Kálmán Emlékverseny

A Magyar Sport Napja: Ismerd meg a vitorlázás hagyományait! Következő

A Magyar Sport Napja: Ismerd meg a vitorlázás hagyományait!