Siófok  9.4  •  13.9 kn       

Keszthely  7.9  •  12 kn       

Balatonfüred  9.1  •  16.5 kn       

Balatonboglár  8.7  •  14.9 kn       

Orfű  12  •  12 kn       

Velencei-tó  9.3  •  12.7 kn       

Tiszafüred  11  •  12.7 kn       

Mályi-tó  10.7  •  10.4 kn       

2024. április 23., kedd

Az Atomerőmű Kupával nyitja meg az idei versenyszezonját az ASE VSC

Az Atomerőmű Kupával nyitja meg az idei versenyszezonját az ASE VSC

Az eseményre 2023. május 5. és 7. között kerül sor, melyre a szervező egyesület 3 hajóosztály versenyzőit is nagy szeretettel várja.

A hosszú évtizedekre visszanyúló hagyományait megőrizve az ASE VSC idén is megrendezi évadnyitó versenyét, az ATOM KUPÁ-t. Az eseményre 2023. május 5. és 7. között kerül sor, melyre a szervező egyesület 3 hajóosztály versenyzőit is nagy szeretettel várja.

A Koloska Kikötő a szezonra készen áll és a csütörtöki nappal megnyitja kapuit mindazokat a sportolókat fogadva, akik szeretnék megmérettetni magukat a hétvégére tervezett 3 napos verseny során. Május 5.-vel elsőként a Finn-dingi hajóosztályban versenyzők szállnak majd vízre és reményeink szerint megkezdve az évadot, egy sikeres nappal indulhat a 2023-as ASE VSC szezon. Május 6.-tól a finnesek mellé társulnak a Kalóz felnőtt és ifi, illetve a 470-es hajóosztályok nevezett versenyzői is, így kibővülve immáron három hajóosztály szeli majd a Balaton habjait a Balatonfüred előtti vízterületen.

A versenykiírásban (szerk.: ami ide kattintva érhető el) közzétettek alapján a nevezés minden hajóosztály számára online, az MVSZ VIHAR rendszerén keresztül történik, valamint a versenyt megelőzően a helyszínen, a balatonfüredi Koloska Kikötőben, a versenyirodán is lehetséges. Az eseményen való részvételt a rendező egyesület weboldalán is lehet jelezni, mely a www.asevsc.hu/versenyek fül alatt az ATOMKUPA megfelelő hajóosztály felhívásánál a jelentkezés gombra kattintva érhető el. A Finn hajóosztály részére kiírt három nap alatt 8, míg a kalóz, valamint a 470-es versenyzőknek a 2 napos versenyen 5 futamot tervez a versenyrendezőség.

Reményeink szerint az időjárás is a vitorlázóknak kedves oldalát mutatja és mindhárom hajóosztály részére egy igazi szélben gazdag hétvége előtt állunk.

A szervezők a nevezett részvevőket a versenyek után, a parton meleg vacsorával várják, valamint a szombati napon az Eszterbauer Borászat boraiból is ízelítőt kaphatnak.

Az ASE VSC rendezői gárdája Molnár Csaba ( Egér ) versenyvezetésével, Hantó István, Tusnai Vera és László Zoltán bíráskodásával várja a versenyzők jelentkezését és a háromnapos verseny lebonyolítását.

Találkozzunk a kikötőben és a verseny során a vízen!

Jó szelet!

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Szöveg: Koppány Emese

Fotó: ASE VSC

Május 6. - án Tolnay Kálmán Emlékverseny Előző

Május 6. - án Tolnay Kálmán Emlékverseny

A Magyar Sport Napja: Ismerd meg a vitorlázás hagyományait! Következő

A Magyar Sport Napja: Ismerd meg a vitorlázás hagyományait!