Siófok  22.2  •  11.6 kn       

Keszthely  20.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.9  •  8.7 kn       

Balatonboglár  22  •  12.3 kn       

Orfű  22  •  7 kn       

Velencei-tó  21.1  •  9.2 kn       

Tiszafüred  20  •  5.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5 kn       

2024. július 23., kedd

Balaton Solar Boat Challange Augusztus 22 - 27

Balaton Solar Boat Challange Augusztus 22 - 27

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Pannon Egyetem kezdeményezésére Balatonalmádi Önkormányzata biztosítja a helyszínt a rendezvényhez. A Balaton Solar Boat Challenge a Pannon Egyetem, Veszprém 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint Balatonalmádi Önkormányzatának összefogásaként valósul meg.

A nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozatot  Magyarországon először a Balatonon rendezik meg 2023. augusztus 22-27. között. 

A Pannon Egyetem kezdeményezésére Balatonalmádi Önkormányzata biztosítja a helyszínt a rendezvényhez. A Balaton Solar Boat Challenge a Pannon Egyetem, Veszprém 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint Balatonalmádi Önkormányzatának összefogásaként valósul meg.

A verseny fő célja, hogy a régió felelős intézményei összefogásukkal egy olyan innovatív és a fenntarthatóság jegyében zajló nemzetközi Solar Boat futamot szervezzenek meg közösen elsőként Magyarországon, amely a régiót kiemelt helyre emeli nemzetközi színtéren is és innovatív vonzerejét meghatározza a következő generációk részére. Nemzetközi futamokat jelenleg Monacoban, Hollandiában, Németországban és Madeirán rendeznek még Európában, ehhez csatlakozik a magyarországi rendezvény.

Az együttműködés fő törekvése a fenntarthatóságra való nevelés, a felelős környezettudatos szemléletmód és az azonnali cselekvés megvalósításának bemutatása a jövő nemzedékének, valamint a különböző tudományterületek összefogásával elérhető gazdasági és társadalmi fejlődés szemléltetése az érdeklődők számára.

A helyszínt Balatonalmádi Város Önkormányzata biztosítja a kísérőrendezvények számára, melyek során a partnereink számos programot kínálnak a szakmai résztvevőknek (hajózási ipar, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, kapcsolódó tudományterületek képviselői), a családoknak/nyaralóknak és egyetemistáknak is. A versenyekre természetesen nem csak a versenyző csapatok, hanem a hajós és vízi sportok szerelmesei, befektetők, üzletemberek, érdeklődők is ellátogatnak, gyerekektől egészen az idősebb generációig.

Fontos törekvés, hogy Balatonalmádi Város Önkormányzata, a Magyar Vitorlás Szövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem rendezésében az esemény hosszútávon is megrendezhető és fenntartható legyen Magyarországon, a Közép-Dunántúli régióban egy saját rendezésű verseny keretében, a Pannon Egyetemen épített saját hajó részvételével. A VEB 2023 EKF program horizontális célja a fenntarthatóság, az innováció, a közösségépítés, az önkéntesség és a hagyomány, amelyhez kiválóan illeszkedik a Balaton Solar Boat Challenge.

A Pannon Egyetem – mint a Dunántúl és a Balaton környékének meghatározó egyeteme - és Balatonalmádi vízpartján található kollégiuma partnereivel együttműködve kitűnő hátteret biztosít a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Magyar Bajnokság vagy egyszerűbb versenyzési feltételek? Előző

Magyar Bajnokság vagy egyszerűbb versenyzési feltételek?

Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központjának FELHÍVÁSa Következő

Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központjának FELHÍVÁSa